Es triplica el pressupost esportiu per al 2017

per Anna Poquet

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Anna Poquet

La darrera reunió del Consell d'Esports abans d'acabar l'any ha tractat diverses temàtiques relacionades amb el món esportiu local. En desgranem les principals:

Pla Estratègic

L’Ajuntament amb l’ajuda dels clubs esportius del municipi portarà a terme l’execució i seguiment del Pla Estratègic de l’Esport realitzat per l’empresa ITIK, per tal de revisar i actualitzar el model esportiu en edat escolar. Analitzant el sistema esportiu des de diferents òptiques rellevants des d’un servei públic, és a dir, sense analitzar elements de l’esport que no són competència pròpia del servei d’esports de l’Ajuntament.

En aquest Pla Estratègic a llarg termini, en què algunes de les actuacions previstes necessiten entre 6 i 8 anys per portar-les a terme, s’han marcat com a principis guia un esport de qualitat que sigui accessible des de tots els punts de vista, la inclusió social de persones nouvingudes,  persones amb discapacitat, etc., la transformació de les entitats, un estil de vida saludable i l’esport autosostenible.

Però hi ha diferents elements que dificulten els objectius estratègics, com per exemple, l’abandonament de la pràctica esportiva en el pas de primària a secundaria, especialment en les noies o el fet que, un conveni ha d’estar subscrit entre dos parts iguals i un ajuntament i un club no són parts iguals, element que dificulta la utilització d’un pavelló o camp municipal per part d’un club o entitat.

Jordi Vinyes, membre de l’empresa ITIK, explica que és estrany que un municipi amb el volum d’habitants que té Sant Cugat i amb el volum de pràctica esportiva que té, només tingui un complex esportiu municipal, Tarragona per exemple en té 7, però tampoc existeix una gran demanda. Diu que “cal, per tant, una potenciació d’un esport més tradicional cap a un esport de salut i lleure, més enllà dels espais urbans i naturals que també es fan servir”.

Pressupost d’esports

Pel que fa les inversions del 2016, amb un pressupost de 1,4 milions d’euros i amb el 99,74% executat, fins al moment, s’estan portant a terme diferents actuacions com l’acondicionament de la pista esportiva Jaume Tubau per a la pràctica de l’hoquei patins i espais del CF Mira-Sol, reparació de les goteres del gimnàs de l’Escola La Floresta, el paviment de la Sala de Tennis Taula diferents actuacions i millores de diferents instal·lacions valorades en 62.172€.

Pel que fa al 2017 hi ha un augment del pressupost d’Esports amb un total de 3,17 milions d’euros, marcat per les inversions, amb 1,9 milions d’euros destinat a actuacions esportives com per exemple, el pavelló de la Guinardera (4,1M€) o la cobertura de la piscina del Parc Central (250.000€), entre altres. El capítol ordinari del pressupost per al 2017, en canvi, es manté al voltant dels 1,2 milions d'euros d'aquest any. 

Ciutat catalana del bàsquet 2017

La fundació del bàsquet català ha atorgat a Sant Cugat el dret de ser la ciutat catalana del bàsquet, això significa la visibilització del bàsquet dins el municipi, la possibilitat d’organitzar esdeveniments importants, no només a nivell d’un campionat de bàsquet sinó amb complements com per exemple, xerrades, exposicions, activitats en les escoles i fins a un total de 30 activitats, promocionar el bàsquet a tots els nivells, escolar, federat, veterans, etc. i millorar els coneixements dels equips tècnics i dels propis esportistes. Per portar-ho a terme s’ha creat una comissió formada pels membres dels clubs de bàsquet de la ciutat, representants de l’OMET, persones destacades del món del bàsquet i Sant Cugat actiu, entre altres.

Ciutat europea de l’esport 2018

L'Associació Europea de Capitals de l'Esport (ACES) ha acceptat la sol·licitud de l'Ajuntament per ser ciutat europea de l’esport. Això significaria promocionar uns hàbits de vida saludable, buscar esdeveniments que ajudin al posicionament de la ciutat, per potenciar encara més el reconeixement de ciutat europea de l’esport i compartir experiències amb altres ciutats membres. La decisió però, no se sabrà fins juliol d’aquest 2017. Eloi Rovira, regidor d’esports, explica que vol que serveixi com a oportunitat perquè tot l’esport de Sant Cugat treballi de manera conjunta i el reconeixement de la bona salut de l’esport santcugatenc. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article