Què passarà ara que el Consell Consultiu del Parc de Collserola ha aprovat derogar les zones de caça menor?

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Tino Rubio

L’Associació de Veïns i Propietaris de Sol i Aire va anunciar que aprofitaria la darrera reunió del 2016 del Consell Consultiu del Consorci del Parc Natural de Collserola per demanar la derogació de les zones de caça menor a Sant Cugat. Aquella proposta es va portar a la trobada del 12 de desembre i va rebre un ampli suport. Si bé, això no significa que de facto Sant Cugat deixi de tenir zones de caça al seu territori dins del parc. El Consell Consultiu, com el seu nom indica, és només consultiu i no té capacitat executiva. Llavors, quins passos ha de seguir la proposta fins fer-se efectiva o quedar rebutjada?

Al Consell Consultiu, tal com ja va explicar elCugatenc, hi participen entitats i representants dels sectors socials. És un acompanyament als òrgans executius: l’assemblea general com a òrgan suprem, la comissió executiva que porta a la pràctica el que aprova l’assemblea i la presidència que encapçala l’assemblea i pot tenir accions delegades per aquesta (Mercè Conesa n’és la sotspresidenta). És per això que la proposta dels veïns de Sol i Aire, un cop aprovada al Consell Consultiu, s’ha de trametre com a suggeriment a la Comissió Executiva o a l’Assemblea General, tal com queda estipulat al reglament de l’òrgan.

En la proposta presentada per Manel Soler com a coordinador de l’Associació de Veïns i Propietaris de Sol i Aire així com del Grup d’Autoprotecció es demanava que l’acord es traslladés a la Comissió Executiva perquè aquesta s’encarregués de fer els tràmits amb la Direcció General de Forests del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la voluntat que durant aquest any es deroguin les caces menors controlades. Ara per ara, però, Soler diu que no hi ha cap novetat; de moment la seva petició no ha passat per la Comissió Executiva.

El president de l’associació de veïns avança que en el proper Consell de Barri de La Floresta, en el qual participen els ciutadans de Sol i Aire, se’n parlarà conjuntament amb el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech. Almenys aquest és el compromís que ha pres, segons explica Soler, el president del Consell, Ramon Piqué. De moment aquesta trobada no té data. Així i tot, Piqué ha enviat una notificació a través de correu electrònic als membres del Consell per informar de l’aprovació de la resolució tot desitjant que “aquest pas acabi reeixint”.

El principal motiu esgrimit pels veïns de Sol i Aire en la proposta és que cada cop hi ha més persones que volen “anar més tranquil·les i sense ensurts i acompanyades dels seus animals de companyia”. De fet, el seu barri és limítrof amb la zona de caça que correspon a Sant Cugat dins del Parc Natural. Cerdanyola, Sant Just Desvern, Sant Feliu, Molins de Rei i El Papiol també tenen zones de caça menor dins de Collserola.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article