El Junior es vesteix de gala i demana la Creu de Sant Jordi

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Localpres

El 2017 porta festa a casa del Junior. L’1 de desembre farà just 100 anys que l’advocat, escriptor i polític Maurici Serrahima va fundar el llavors Sarrià F.C. amb només 15 anys amb seu al barri barceloní i amb els colors vermell i blanc a la samarreta. Serrahima va ser un personatge destacat de la política catalana del darrer segle; fundador d’Unió Democràtica i periodista que va acabar exiliant-se al 1939 per tornar un any després. Més enllà del seu fundador, el Junior va prendre el nom actual el 1919. No va ser fins el 1965 que arribà a Sant Cugat, d’on ja no s’ha mogut, a 17 quilòmetres de la seva primera seu.

Durant aquest nou any el club pretén retre homenatge a través de l’esport i la cultura a les generacions passades que van permetre el naixement i manteniment del Junior. Per això el mes passat van presentar la samarreta que lluiran els equips durant el centenari. L’elàstica copia les franges negra, blava obscura, blava clara i blanca de l’escut. En un acte celebrat dimarts també han donat a conèixer el nou logotip, fet pel dissenyador i soci Claret Serrahima, que amplia la jota vermella fins el centre i inclou el missatge “100 anys”.

Al mateix temps, el president, Rafael Espino, ha anunciat que han demanat a la Generalitat la concessió de la Creu de Sant Jordi però, assegura, si no els l’atorguen seguiran orgullosos amb el centenari i el club. “Al Junior ens agrada competir, cada vegada més –en referència als bons resultats com el subcampionat en la Copa de la Reina d’hoquei herba aconseguit la temporada passada–, però, sobretot, formar”, valora. Per això apunta que el centenari ha de servir per transmetre valors als joves perquè puguin “gaudir d’amistat, família i esport”.

Amparo Sirvent, presidenta de la comissió del centenari, explica que durant el 2017 han preparat 25 esdeveniments esportius i 10 culturals amb la voluntat que quan es recordi l’any del centenari es faci “amb un somriure”. Així mateix, diu que els 100 anys han de servir per donar a conèixer el club i fer esdeveniments que enganxin. Entre els actes hi haurà la presentació del llibre del Centernari fet per Lluis Pemanyer que es farà l’1 d’abril i el sopar de gala de l’1 de desembre pel que fa a la vesant social i cultural i la celebració d’un Gran Slam de pàdel, la competició de les Copes del Rei i la Reina d’hoquei herba, l’11a edició del Torneig de futbol Jaume Tubau i el Tofeu de Tennis Pere Masip, entre d’altres, a més d’un torneig que caldrà consensuar amb la Federació Catalana de Futbol.

Un 2017, per tant, carregat d’activitats a un club que, tal com ha dit l’alcaldessa Mercè Conesa en l’acte de dimarts presentat pel periodista Xavier Bosch –tots dos socis–, mai ha oblidat la vesant social aconseguint la “implicació de persones i famílies”. L’acte també ha comptat amb la presència del director general de l’esport de la Generalitat, Gerard Figueras, que ha destacat la capacitat de Catalunya per organitzar esdeveniments esportius i ha posat en valor l’efervescència societat de finals del segle XIX i principis del XX que és la que permet que ara molts clubs s’apropin i superin els 100 anys.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article