Guim Pros, al Secretariat Nacional de la CUP

per Xavier Boix

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Guim Pros fa un any al ple de l'Ajuntament de Sant Cugat. Foto: Xavier Boix

Ahir es va celebrar l'Assemblea Nacional de la CUP a Castelló, centrada sobretot a reestructurar l'organització després de les eleccions municipals, en les que ha aconseguit un important salt en la representació institucional, davant el nou repte electoral que s'albira en els propers mesos i les decisions en el context del procés d'emancipació nacional.

Aquesta assemblea no seria notícia en el nostre mitjà si no fos perquè el santcugatenc Guim Pros ha estat escollit entre les quinze persones que dirigiran a partir del proper dilluns el dia a dia de l'esquerra independentista. En aquesta assemblea l'ex-regidor ha rebut 129 vots, sent l'onzè més votat dels quinze membres d'aquest òrgan dirigent. Hem parlat amb el que fins el passat mes de maig va ser el portaveu municipal de la CUP a la nostra ciutat després d'haver estat cap de llista a les eleccions municipals del 2011, on la CUP per primera vegada va obtenir representació a l'ajuntament de Sant Cugat. Quan l'hem trucat ja havia arribat de Castelló i estava servint al seu restaurant, el Terra Dolça.

Ha estat un sorpresa per nosaltres que hagis passat a ser membre del Secretariat Nacional.

Doncs era un tema que estàvem parlant-lo des de feia un temps a nivell intern. Sant Cugat com a organització no havia 'jugat' massa a nivell nacional i amb els darrers resultats hem considerat que ja tocava.

Però semblava que amb la teva marxa de la tasca política municipal deixaves l'activitat política en primera línia. Ha estat una decisió personal i col·lectiva?

Evidentment que ha estat una decisió personal, vaig plantejar a l'assemblea local que podia fer aquest pas en aquest moment de la meva vida, tinc una mica més de temps ara. I la gent de Sant Cugat ho va veure bé i em van proposar. A més l'assemblea territorial del Vallès Occidental també ho van assumir com a propi per presentar-ho a l'Assemblea Nacional.

Així doncs, ets el representant d'un territori important com el Vallès. Això és un 'premi' a la feina feta a Sant Cugat?

Bé, no ho sé. En tot cas, ara tocava que la nostra assemblea local assumís un nou rol en l'àmbit nacional i en aquest moment a mi em feia il·lusió i els ha semblat una bona proposta.

La gent que sou en aquest òrgan de direcció hi sou de forma desinteressada?

Les nostres normes obliguen a que les persones que composem aquest òrgan no puguem ser càrrecs públics, de forma que els membres del Secretariat Nacional, que es reuneixen cada dilluns a la tarda a Barcelona, no reben cap retribució ni de l'organització ni de cap institució per la seva tasca política.

Quina és la vostra responsabilitat en aquest òrgan de direcció?

Portar a la pràctica les decisions del Consell Polític, que és l'òrgan de direcció més important entre assemblees i coordinar el dia a dia de l'organització. Aquesta assemblea l'hem organitzat bàsicament per reestructurar l'organització i dotar-la de millors instruments per assumir la feina que tenim i tindrem. Has de pensar que en les darreres eleccions municipals hem passat a tenir més de 400 regidors i regidores i més representació a organismes supramunicipals i, a més, tenim més organitzacions arreu del territori, fins i tot fora del Principat. Tot això demana d'una organització més potent per donar resposta. Ara tenim una Secretaria Nacional amb dues persones més, amb un total de 15 persones.

Quina responsabilitat tindràs en la nova direcció?

Encara no ho sé. Ho parlarem el proper dilluns.

I com funcionarà aquesta direcció? Hi ha coordinadora o coordinador?

Hi haurà a partir d'aquesta assemblea dues persones que faran la feina de secretaria tècnica i que assistiran a les reunions de la Secretaria Nacional un cop al mes.

Al Consell Polític hi ha algun representant més de Sant Cugat?

 Sí, en tant que representant del territori hi ha el Julià Mestieri.

En aquesta assemblea també heu parlat de qüestions polítiques. Ens pots fer cinc cèntims?

Hem debatut quin tipus de candidatura hem de presentar a les properes eleccions al Parlament. La decisió ha estat que en principi ens presentarem com a CUP - Crida Constituent però, si abans del 18 de juliol, que és quan estem convocats a la reunió del Consell Polític, s'ha acordat la confecció d'una candidatura des de la societat civil, sense la concurrència dels partits únicament per poder posicionar la societat en el debat a favor de la independència i als dos mesos es convoquen unes noves eleccions amb format normal de partits per provocar un procés constituent, decidirem en aquesta reunió si li donem suport.

Doncs molta sort i encerts perquè vénen temps difícils!

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article