L'Assemblea Nacional Catalana s'acosta als barris

per Xavier Boix

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Xavier Boix

Ahir a la tarda l'Assemblea Nacional Catalana va organitzar la 1a trobada d'associacions de veïns de La Floresta, Les Planes i Sol i Aire a la seu de l'Associació de Veïns i Propietaris del primer d'aquests barris. Estaven convidades la resta d'associacions de veïns d'aquests barris i entitats que hi treballen, com ara el Senglar Cultural, l'Associació el Mussol o  la U.R.E.F, per exemple. Tothom hi va enviar representants. Fins a unes 60 persones aproximadament van gaudir d'una tarda fantàstica en el pati de l'edifici de la Plaça Aiguallonga.

El cartell de l'acte a més era de gran ocasió. Demostració de que l'organització independentista passa per un bon moment. L'ex-vicepresident de l'ANC Jaume Marfany i el president de Súmate, Eduardo Reyes, eren els convidats a la xerrada. També hi participà el coordinador a Sant Cugat de la darrera organització, el madrileny Fernando Corominas. En la seva intervenció, el primer va ressaltar l'estratègia política davant el 27S, la necessitat de la unitat per sobre de sigles però defensant la participació política en aquestes eleccions per "prevenció". Segons Marfany "si en aquest moment algú no pot votar a un polític d'un partit, encara que sigui contrari a la seva ideologia, posant per sobre la independència, és que no la vol".

...

En el cas de Reyes i, sobretot, de Corominas, l'argumentari era més adreçat al públic indecís que, segurament, no era majoritari a l'acte. Tant un com l'altre van esgrimir les causes econòmiques i les oportunitats que s'albiren en la construcció d'un nou país per defensar la necessitat d'obtenir la independència de Catalunya. "En l'estona en que estic parlant aquí se'n van de Catalunya 450 milions d'€" va afirmar Eduardo Reyes. "Cifuentes es vanta de baixar impostos però no pensa que no només parla pels meus dos germans sinó que també l'escolto jo", va afegir Corominas.

A l'acte van assistir la portaveu d'ERC Mireia Ingla i el regidor de la CUP Ramón Piqué, que van ser convidats a intervenir. Ambdós, que no van voler prendre el protagonisme de l'acte, van convidar la gent a empoderar-se en aquest procés i a sumar, explicant en quin moment es trobava cadascun dels seus partits. Abans i després de les seves intervencions hi van haver preguntes des del públic assistent.

L'acte no va ser només polític sinó que també va ser festiu. Abans van actuar el duo "Els preferentistes" i després el mag Miquel i el grup musical "Xaints Grup", a més d'oferir un refrigeri als assistents a càrrec dels "Merinals". Afegir que a la seu de l'Associació de Veïns i Propietaris de La Floresta es pot contemplar una exposició sobre els "100 anys de La Floresta" que val la pena veure.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article