ERC respon a Conesa que és Convergència qui ha trencat el pacte d’estabilitat pressupostària

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Assemblea d'ERC. Foto: ERC Sant Cugat

Després de la presentació oficial del pacte de govern entre els grups de Convergència –PDECAT i Demòcrates– i del PSC, ERC ha celebrat una assemblea amb els militants per tal d’informar i debatre el terratrèmol polític que ha marcat l’agenda d’aquesta setmana. Segons explica Mireia Ingla, portaveu del grup municipal d’ERC-MES, la trobada amb els militants es va acordar divendres, quan es va fer públic que les negociacions perquè els socialistes se sumessin al govern estaven avançades.

L’assemblea ha servit per explicar als militants el posicionament que havia pres el grup municipal i plantejar com es treballarà durant el que queda de mandat. Els republicans ja havien anunciat només donar-se a conèixer les negociacions que el pacte d’estabilitat pressupostària que fins el moment havien mantingut amb el govern ja no tenia sentit perquè, al seu parer, l'alcaldessa, Mercè Conesa, i el seu equip havien preferit apostar per un altre pacte, en aquest cas de govern, que “no els dóna estabilitat”.

Segons Ingla, els militants d’ERC –i diu que molta més gent– no entenen el moviment que ha fet el govern ja que el pacte que mantenien tots dos grups, tot i ser principalment pressupostari, permetia una estabilitat que anava més enllà dels comptes municipals. La principal pregunta que es fan els militants, segons la portaveu, és: “Com pacten amb qui no suma?”

Conesa no dóna per trencat el pacte amb ERC-MES

Així mateix, Ingla respon Conesa pel que fa al trencament de l’acord que mantenien fins el moment. En la presentació del pacte amb els socialistes l’alcaldessa va remarcar, un cop més, que no donava per trencat l’acord amb els republicans i que, si ERC-MES decidia trencar el pacte, ho havia de comunicar de forma fefaent. Per a la portaveu dels republicans és Convergència qui ha trencat el pacte ja que en l’acord pressupostari es recollia, entre d’altres mesures de relació entre els dos grups municipals, que qualsevol possible alteració de l’acord havia de ser pactada.

Considera que fer créixer el govern amb un representant d’un altre partit –que seria el cinquè si es mantingués el pacte pressupostari, que ja incloïa PDECAT, Demòcrates, ERC i MES– significa una alteració que s’hauria d’haver consensuat. A més, critica que el govern no els va comunicar les negociacions fins que es van aprovar els pressupostos i així i tot dient-los, assegura, que ja tenien les negociacions avançades. De fet, en la presentació del pacte de govern, Conesa va dir que l’origen de l’acord amb els socialistes va ser veure que les negociacions per acceptar les al·legacions als comptes del 2017 podien anar més enllà de l’àmbit pressupostari.

És per això que els republicans donen per trencat el pacte amb el govern i, tot i que Conesa no ho consideri igual, anuncien que ja no participaran en les reunions de seguiment. Si bé, un cop aprovat el pressupost del 2017, faran tot el possible perquè es compleixi però des de l’oposició. L’assemblea amb els militants celebrada divendres també ha determinat que ERC-MES ha de seguir fent una “oposició responsable”, exactament el mateix que van decidir els republicans en l’assemblea en què van rebutjar entrar al govern al febrer passat.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article