L’Ajuntament insisteix en els EREs de Sol i Aire i Mas Fortuny tot i que encara no se sap com es regularitzaran els barris

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Com a dació de compte en el darrer Ple, el govern va explicar que ha presentat observacions a la modificació del Pla General Metropolità (PGM) en l’àmbit del Parc Natural de Collserola amb la voluntat d’aprofundir en els objectius de protecció que es van fixar al 2010 quan es va constituir el parc. La modificació, impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), és un nou pas en l’ordenament territorial i de gestió del paratge per acabar desenvolupant el Pla Especial de Protecció i posteriorment altres modificacions del PGM que permetin la conservació i connectivitat de Collserola.

Segons explica Damià Calvet, tinent d’alcalde d’Urbanisme, les aportacions del consistori permeten fixar una mirada local a l’assumpte. Van en el sentit d’acabar regularitzant els barris de Sol i Aire i Mas Fortuny que actualment es troben sobre zones verdes d’especial protecció. És un problema compartit amb Barcelona ja que el municipi veí també té diverses zones urbanitzades sobre el territori del Parc Natural.

Ja quan es va constituir el parc, es va introduir la figura d’Espais de Regulació Especial (EREs) per regularitzar els nuclis residencials o de serveis que hi poguessin haver sobre Collserola. A Sant Cugat només afecta a les dues zones residencials de Sol i Aire i Mas Fortuny. Tot i que els EREs estan recollits des del 2010, encara no s’han desenvolupat ni se sap quin serà el final de la regulació. Calvet, però, diu que s’hi treballa i que els veïns de tots dos indrets n’estan assabentats amb reunions periòdiques.

Justament les aportacions de l’Ajuntament a la modificació del PGM van en el sentit de recollir aquests EREs perquè, quan arribi el moment de desenvolupar-los, el planejament urbanístic els tingui recollits. L’estiu passat el president de l’Associació de Veïns i Propietaris de Sol i Aire, Manel Soler, explicava a elCugatenc que aquest és el gran repte pendent per al barri.

Soler deia, llavors, que es tractava de normalitzar les construccions existents però sense permetre l’ampliació o fer-ne de noves. Preveia que acabaran permetent-se les transmissions patrimonials però, en el cas de venda, el Parc Natural tindrà prioritat per adquirir els immobles. De moment encara és un misteri que va registrant-se als documents urbanístics perquè, quan es pugui tancar definitivament l’assumpte, no hi hagi cap trava administrativa.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article