Pocs veïns a la primera Audiència pública amb nou horari

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

L’EMD de Valldoreix ha estrenat nou horari de Plens i, en conseqüència, d’Audiències públiques. En la primera sessió amb aquest format només han acudit tres veïns que inicialment ni volien parlar. Si bé, després han acabat preguntant per l’estat de l’avinguda Baixador i pel Consell de la Vila. Pel que fa al primer tema, el president de l’EMD, Josep Puig, ha explicat que s’ha tirat sorra en la bifurcació de l’avinguda amb el carrer Nard i que la urbanització, un cop enllestit el projecte en forma de participació, està pendent de Sant Cugat.

Pel que fa al segon, el govern ha negat que tingui l’obligació de convocar un nou Consell de la Vila perquè actualment hi ha una comissió amb els diferents grups polítics per redefinir-lo. Si bé, el veí que ha preguntat al respecte així com l’oposició valoren que mentre no hi hagi nou reglament, s’hauria de convocar seguint el planejament vigent. Aquest assumpte reprèn, de fet, el debat que ja es va viure en el darrer Ple ordinari.

Més enllà d’aquests dos únics punts, l’Audiència ha esdevingut un debat informal sobre per què ha fallat la convocatòria. Diversos vocals de l’oposició temen que el motiu és el canvi d’hora a les sis, quan molta gent, consideren, no pot acudir a la sessió perquè encara treballa. Potser, fins i tot, que en ser la primera vegada que es feia una hora abans molta gent encara no se n’havia assabentat o, tal com planteja el govern, que aquest cop no hi havia gaire ciutadans amb preguntes a fer.

Durant el Ple que ha prosseguit l’espai de participació, diverses persones habituals en les Audiències públiques han anat acudint. Malgrat això, tal com ha explicat Elena Degollada, vocal de Participació Ciutadana, de moment es mantindrà l’hora a les sis de la tarda. A més, des del mes vinent, Valldoreix estrenarà l’audiència mensual de tal forma que la que es faci el mes que no correspon Ple esdevindrà temàtica, a partir de propostes dels ciutadans preferiblement. Encara està per determinar exactament la data i tema de la primera trobada temàtica, que es donarà a conèixer durant les properes setmanes.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article