El cost de la cobertura de l’espai Mossèn Pere Grau es dispara fins a 480.000 euros
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Projecte de la cobertura. Fotos: Quim Escoda i Jordi Pascual
El primer Consell de Barri de Les Planes de l’any ha servit per anunciar que el projecte de cobertura de l’espai Mossèn Pere Grau ja ha estat presentat i aprovat per la Junta de Govern i, de fet, ja es troba en tràmit de licitació. Si bé, com el propi president del consell, Joan Puigdomènech, “el cost s’ha disparat” fins arribat, segons dades del consistori, a 480.000 euros. És el preu aproximat ja que de la licitació dependrà el cost definitiu.
La coberta ha estat dissenyada pel col·lectiu Arqbag, que va fer un procés participatiu perquè els veïns poguessin fer les seves aportacions. Per tal de mimetitzar-se a l’espai, inclourà vegetació enfiladissa així com unes parets de vidre. Puigdomènech diu que s’ha acceptat l’augment del cost perquè es considera que no només es tracta de cobrir una pista esportiva sinó que de certa forma és la cobertura d’una plaça, on passen gran part dels esdeveniments socials del barri. Alhora, manté el compromís –jugant-se el bigoti, com bromeja amb els veïns– que les obres hauran finalitzat abans de la propera Festa Major del barri, al setembre.
El lent camí per a la urbanització de Can Borrull
Menys sort tenen els veïns de la zona de Can Borrull que no veuran urbanitzat el seu sector fins al 2018. Segons explica el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet, el projecte d’urbanització ja ha estat aprovat per la Junta de Govern local i està pendent d’aparèixer al Butlletí Oficial de la Província (BOPB) perquè comenci el període d'exposició pública en què els veïns podran presentar al·legacions.
Aquest document ha d’anar acompanyat, però, d’un projecte de reparcel·lació que, segons el tinent d’alcalde, està a punt d’aprovar-se per la Junta de Govern tot i que caldrà comunicar-lo als veïns i treure’l a informació pública abans de poder licitar les obres, amb un pressupost previst de 2,9 milions d’euros, part dels quals recauen sobre els veïns. Calvet assegura que les obres podran començar enguany però s’allargaran 14 mesos.
Durant el procés d’obres caldrà fer una modificació pel que fa a l’afectació de la carretera i de les zones verdes tal com queda estipulat en el document actual. Això ha de passar per la comissió d’Urbanisme del consistori, el Ple municipal i per la Generalitat, el que li fa preveure que es podrà aprovar abans que acabin les obres. Tota la gestió recaurà en el consistori però es crearà una associació de cooperació per fer el seguiment i tenir un canal de comunicació viu amb els veïns.
Els assistents al consell, com ja havia passat amb reunions anteriors, s’han mostrat escèptics respecte al calendari plantejat per l’Ajuntament ja que fa anys que van al darrere de la urbanització però els sembla que mai arriba. Fins i tot una veïna ha explicat que una amiga seva que viu a la zona va tenir un nen i que li resultava molt complicat anar amb el cotxet per l’estat de la calçada. Ara el nen, diu, té quatre anys i camina sol.
La brigada pròpia comença a caminar per millorar alguns desperfectes
Les crítiques constants d’alguns veïns per l’estat dels carrers, com la fase ja acabada de la urbanització de Sant Francesc d’Assís, així com altres zones públiques, com les inacabades escales del Ringo-rango, tenen la seva resposta momentània en la posada en marxa de la brigada municipal pròpia de Les Planes. Es tracta de tres persones, residents al barri, que actualment estan en fase de formació i que en uns quinze dies, segons el govern, començaran a fer tasques de manteniment començant per desbrossar i netejar. Les tasques s’organitzaran en blocs per poder afrontar-les de forma organitzada. Aquesta brigada específica nascuda amb un pla d’ocupació acabarà al juliol.
A les millores que puguin fer aquestes tres persones cal sumar-li les accions derivades dels diners de lliure disposició. Segons el consistori, ja es treballa amb la millora dels vestuaris de l’espai Mossèn Pere Grau per mirar d’incloure-hi una sala diàfana per a actes, ampliar el bar, millorar els lavabos i ampliar els magatzems, tot deixant la porta oberta a construir més endavant una segona planta.
També es treballa, sempre segons la versió oficial, en la substitució dels jocs infantils de la plaça Creu d’en Blau amb la possibilitat de traslladar els que ja hi ha a la plaça Maria Antònia, tot i que els gronxadors tenen prop de 20 anys. Així mateix, s’avança en la col·locació d’aparells gimnàstics a la plaça Colom, on també caldrà revisar la il·luminació.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari