Surt a concurs públic el conveni per a l’explotació agrícola de Can Monmany

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Butlletí Oficial de la Província (BOPB) del 31 de gener publicava l’exposició pública de 30 dies i el posterior inici de la licitació per a l’explotació agrícola de la finca de Can Monmany, fins ara en mans de la cooperativa L’Ortiga. Aquest contracte depèn exclusivament de l’Ajuntament després que al Ple de l’EMD de Valldoreix de novembre s’aprovés un conveni entre totes dues administracions pel qual la part agrària passava a dependre únicament del consistori santcugatenc.

Segons el plec de condicions fet públic a la pàgina del Perfil Contractant de l’Ajuntament, la superfície afectada és de 4,69 hectàrees tot i que a petició de l’adjudicatari se’n podran afegir unes altres 3,78. S’inclouen els magatzems situats a la façana nord de a finca de Can Monmany.

El nou contracte tindrà una durada de 10 anys i està sotmès a un Pla de Gestió Agropecuària que han de presentar els candidats i que no pot contradir el Pla Agropecuari del Parc Natural de Collserola. La producció ha de ser ecològica. El plec també referencia obligacions de manteniment sobre altres instal·lacions relacionades amb l’explotació agrícola com els magatzems o el sistema de reg.

Es mantindran les activitats educatives organitzades amb el consistori

Així mateix, es mantindran les activitats educatives organitzades amb el consistori amb un preu per a l’erari públic de 60€ l’hora de l’activitat, més 10€ per al material i 15€ a l’hora per la preparació. Així mateix la concessionària també haurà de desenvolupar les seves pròpies activitats destinades al públic general i reservar 14 parcel·les de cultiu per a persones amb risc d’exclusió social derivades pels Serveis Socials.

Per al seguiment de la concessió hi haurà un grup de treball tècnic amb quatre membres del consistori i de l’EMD així com una comissió de seguiment que haurà d’analitzar les propostes fetes per l’empresa o entitat que exploti els camps, seguir les tasques del grup de treball tècnic i emetre un informe d’avaluació anual.

Així mateix, el concessionari haurà d’abonar un cànon anual de 834 euros l’any per hectàrea de cultius d’horta, 373 per vinya en secà i 174 per fruits secs en secà. El retard en el pagament implicarà una sanció de 300 euros. A més, també es preveuen penalitzacions per altres pràctiques com, per exemple, entre 300 i 1.500 euros per incomplir de manera reiterada les instruccions del consistori o entre 1.501 i 3.000 euros per subcontractar les activitats de caràcter social o fer obres sense autorització.

Acabat el període de 30 dies d’exposició pública i un cop estudiades les al·legacions i suggeriments, començarà el procés de licitació que tindrà en compte tres plans, que representen els 100 punts que poden aconseguir els interessats. El Pla de Gestió Agropecuari és el més important amb un valor de 70 punts i està seguit pel Pla d’Activitats Educatius i pel Pla d’Activitats Socials, valorats cadascun amb 15 punts.


 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article