Els projectes de lliure disposició del 2016 i 2017, els protagonistes del Consell de Barri de La Floresta

per Miquel Margalef

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El centre social i sanitari es torna a quedar petit. Foto: Miquel Margalef 

La nova edició del Consell de Barri de La Floresta ha servit per poder fiscalitzar com avancen els projectes guanyadors dels diners de lliure disposició. També s'ha calenderitzat el procés participatiu per als futurs projectes de lliure disposició del 2017. Ramon Piqué, president del Consell de Barri, també ha avançat que s'ha reunit amb la regidoria d'esports per avançar amb la climatització de Can Llobet, projecte que no va ser escollit en la votació dels pressupostos de la ciutat. Des de l'Ajuntament també s'ha informat que s'està estudiant ja la manera de realitzar el procés participatiu del Pla de Mobilitat del barri. 

“Hem avançat però no tant com voldríem”. Així s'ha advertit des de la comissió de seguiment dels projectes de lliure disposició del 2016 que de moment encara estan en una primera fase inicial d'establiment de les proves pilot o alguns projectes s'han topat amb problemes econòmics, legals o tècnics. Aquests problemes han sorgit perquè prèviament els projectes no havien passat un control tècnic ni de validació. Per tal de solucionar aquestes mancances, la proposta per al 2017 contempla que una validació prèvia dels projectes abans de poder-se votar. 

El proper 13 de febrer s'obrirà el termini per presentar els nous projectes idees i es podrà fer fins al 19 de març

D'aquesta manera també s'ha presentat el calendari i els criteris per als pressupostos de lliure disposició d'enguany. Tothom que vulgui podrà presentar propostes que en cap cas podran superar els 20.000 euros. El proper 13 de febrer s'obrirà el termini per presentar les idees i es podrà fer fins al 19 de març. El 29 de març es presentaran els projectes en un consell de barri extraordinari i el 31 de març es farà la validació tècnica. L'última fase serà la de votació que serà del 24 al 30 d'abril. A més, de la mateixa manera que es van fer amb els del 2016, també es guardaran 3.000 euros perquè el futur consell d'infants pugui decidir un projecte propi. 

Piqué, en relació a l'augment dels diners de lliure disposició, ha informat que finalment el pressupost no s'augmentarà a 100.00 euros sinó que es mantindrà als 80.000 actuals. “A causa del trencament del pacte d'estabilitat entre ERC-MES i el govern aquesta partida pressupostaria s'ha perdut”, ha confirmat el president del Consell de Barri. 

El mateix president també ha volgut felicitar-se per aconseguir el compromís d'FGC per instal·lar l'ascensor a l'estació de La Floresta abans de 12 mesos, una reivindicació històrica del barri i que en els últims mesos s'ha tornat a posar sobre la taula arran d'una moció al Ple. “És un motiu d'alegria i és un moment per estar contents malgrat totes les traves”, ha expressat Piqué. 

Climatització i Casal de Joves 

Són dos dels temes més recents i candents aquestes últimes setmanes. De fet, en el cas de la climatització del pavelló de Can Llobet Piqué ha anunciat que d'aquí a dues setmanes hi haurà una resposta de l'Ajuntament a la petició de saber quin cost econòmic tindria instal·lar algun mètode per pal·liar el fred del pavelló. Justament en aquesta línia es va expressar també Eloi Rovira en l'entrevista a aquest diari. 

En la revisió de la feina de les comissions del consell s'ha explicat que el Casal de Joves des de novembre que està en marxa, tal com ja va explicar elCugatenc. Però malgrat això de moment encara ho fa de manera provisional i no té un lloc definitiu per establir-se, per això els membres del casal celebren la moció presentada per la CUP i recolzada per ERC i ICV-EUiA que demana el tancament definitiu del Centre Social i Sanitari perquè s'hi pugui ubicar el Casal. Per això han demanat una nova reunió amb l'Ajuntament per saber exactament quina és la disposició del consistori. 

Pla de Mobilitat i segona fase del Pla de Millora

Tècniques de l'Ajuntament que han assistit al Consell de Barri han informat que l'administració ja treballa en la definició del procés participatiu que ha de servir per establir un nou Pla de Mobilitat per a La Floresta. La intenció és poder començar a treballar el més aviat possible, és per això que el consistori està definint el procés amb l'ajuda d'alguns veïns florestans. 

Un cop acabat i definit el nou Pla de Mobilitat s'engegarà la segona fase del Pla de Millora

Un cop acabat i definit el nou Pla de Mobilitat s'engegarà la segona fase del Pla de Millora. Aquesta segona passada ha de servir per solucionar les places, passatges i escales que no es van tenir en compte en la primera fase. Per aquest motiu des de la comissió d'urbanisme es demana que aquells espais que puguin ser suceptibles de formar part d'aquesta segona fase es documentin per després poder-se estudiar si entren o no en la segona fase. 

Reclamacions i una nova proposta 

Malgrat ja haver passat temps als florestants encara els pesa i no els agrada la forma de votació dels pressupostos de la ciutat. És per això que en el torn de preguntes molts han demanat explicacions. Les tècniques de l'Ajuntament han respost que el consistori està fent un estudi de les dades per veure com es pot millorar, però no han assegurat cap millora. 

És habitual que els florestans tinguin molts actes del barri al mateix dia i a la mateixa hora i a vegades no poden assistir a tot el que els agradaria. Per tal de solucionar aquest problema Manel Berenguer, membre de la comissió de cultura, ha presentat una nova eina que encarà està en versió de prova. La nova idea és una pàgina web que serà un calendari que tothom podrà veure i visitar des del mòbil o l'ordinador. “Cada col·lectiu o grup de persones que vulgui tindrà un usuari i podrà penjar les seva activitats”, ha explicat Berenguer. La posada en marxa definitiva serà el proper 7 de març. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article