Primera setmana de recollida de voluminosos sense incidències

per Miquel Margalef

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La primera setmana de la nova recollida de voluminosos. Foto: Miquel Margalef

El passat 6 de febrer es va posar en marxa el nou mètode de recollida de voluminosos a la ciutat. Aquesta nova manera de fer té una concessió per als propers quatre anys amb la possibilitat d'allargar el contracte fins als sis. Segons ha explicat la tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, el servei ha funcionat amb plena normalitat i sense incidències destacables. És per això que la tinenta d'alcalde “valora positivament el nou funcionament perquè a més està tenint una bona acceptació”. 

Malgrat això la mateixa Paraira també indica que s'han produït algunes petites reclamacions però que són “normals en la primera setmana d'aplicació del nou mètode i són menys de les que pensàvem que tindríem”. La membre del govern també ha avançat que la futura aplicació per a mòbils estarà disponible a partir de finals del mes de març. “És un complement del nou servei que fomenta la reutilització i vol allargar la vida de les coses”, comenta; “ens estalviem que el voluminós vagi al carrer i també el trasllat cap a la deixalleria.”  

Aquesta nova app permetrà als santcugatencs fer intercanvis per donar o intercanviar objectes que no s'utilitzen i que algú altre els hi pot donar una segona vida. L'aplicació mòbil servirà per posar en contacte les dues persones interessades. Cada vegada que es deixi un objecte l'usuari obtindrà punts que li permetran obtenir altres articles. En cas de no tenir punts també es podrà aconseguir l'objecte a través d'un preu simbòlic. Malgrat això Paraira recalca que l'aplicació no és un Wallapop perquè no s'obté un benefici econòmic. 

“M'han arribat respostes positives per part de la ciutadania”

Abans de l'entrada en funcionament de la nova metodologia de recollida, el servei funcionava per contractació telefònica. Quan el ciutadà tenia un voluminós trucava a l'Ajuntament i aquest recollia l'objecte a casa. Malgrat això la tinenta d'alcalde destaca que amb el pas del temps i el creixement de la població han fet que el servei es quedés petit, i com a conseqüència els voluminosos al final es deixessin al carrer al costat dels contenidors. Aquest servei continuarà així per a les persones amb mobilitat reduïda i dificultats per portar els voluminosos al carrer.

Com funciona el nou mètode? 

Des del passat 6 de febrer, i durant els propers quatre anys, el nou sistema de recollida de voluminosos ja no va directament a casa sinó que cada dia de la setmana té assignat un districte de la ciutat. Quan algú es vol despendre d'un objecte, l'ha de baixar al carrer i deixar-lo al costat dels contenidors a partir de les 20h de la tarda del dia indicat. En el cas de Valldoreix els voluminosos s'han de deixar a la cantonada, ja que no hi ha contenidors.  

Els dies que estipula la nova recollida són els següents: Dilluns Valldoreix, dimarts Mira-sol, dimecres La Floresta i Les Planes i dijous i diumenge els dos districtes del Centre. “M'han arribat respostes positives per part de la ciutadania”, assegura Paraira; “és cert que la gent que utilitzava correctament el servei antic ara es queixa que l'ha de baixar al carrer, però pensem que el nou sistema té més avantatges”.  

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article