El Mira-sol Baco es prepara per a la millora de les instal·lacions del camp

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El president del club, Joan Salabert, ho té clar. En un termini de dos a tres mesos el camp de futbol de Mira-sol viurà la primera transformació, a la qual li seguirà la construcció per fases del Complex Esportiu. Es crearà així un eix d’equipaments en dues illes amb l’escola Catalunya, el Complex, el camp i el Casal, que té el seu recentment estrenat hort comunitari. És per això que el Mira-sol Baco ha celebrat una assemblea extraordinària, per presentar el projecte, explicar les afectacions sobre l’activitat del club i, sobretot, afegir un punt als estatuts per poder gestionar l’espai social.

L’actuació es va acabar de definir en les Juntes de Govern de desembre i ara ja comença a caminar, després que el govern el presentés al club. On ara és la zona de bar s’hi ubicarà el local del club a mode d’oficines mentre que on és el magatzem de l’Ajuntament s’hi ubicarà el local social amb dues barres a mode de bar i el magatzem. Just al davant es deixarà una zona d’uns 20 metres quadrats per a taules, amb la corresponent llicència, que es podran cobrir sota un tancament prefabricat que haurà d’anar a compte del club.

En tractar-se d’un local social i no d’un bar comercial, només podrà estar gestionar pel Mira-sol Baco, que ja ha demanat una instal·lació d’antena per poder posar una televisió i connexió a internet perquè els pares puguin restar-hi mentre els fills entrenen. Si bé, el terreny de joc quedarà intacte i amb les limitacions que té per compartir l’ús amb l’Escola Catalunya als migdies per garantir la seguretat dels nens. Per això no preveuen la col·locació de grades. Per poder explotar l’espai social, el club ha inclòs un article als seus estatuts en què s’atorga la capacitat de gestionar i explotar espais esportius.

El Complex Esportiu

Tot plegat es completarà amb la construcció del Complex Esportiu. La primera fase preveu la piscina i posteriorment un pavelló cobert i una pista de futbol 7. Mentre les afectacions sobre les instal·lacions existents estaran enllestides en menys de tres mesos, aquestes obres no s’iniciaran fins l’any vinent. Un cop estigui acabat, el Mira-sol Baco podrà fer ús del camp de futbol 7 i dels vestidors, fet que Salabert valora molt positivament, especialment per l’anunci de tenir un nou cadet femení, ja que actualment els vestidors són compartits i hi poden haver només quatre equips al mateix temps.

Per a més endavant queda com es configurarà tot l’entorn esportiu, si com una Zona Esportiva Municipal única o com blocs separats i si amb gestió directa per part de l’Ajuntament o externalitzada amb un concurs públic. En cas d’haver-se d’externalitzar, el Mira-sol Baco es podria presentar per a la gestió de tot el complex però Salabert ho veu impossible per l’aval que això significaria. De moment, però, només hi ha en ferm la rehabilitació de les instal·lacions ja existents.

Davant del dubte d’alguns socis per si el club haurà de pagar per utilitzar algun dels camps un cop estigui acabat el Complex Esportiu, el president explica que, a banda dels 6.000 euros anuals que els corresponen de subvenció de l’Ajuntament a través del conveni, l’ús gratuït del camp també es considera com a subvenció i, per això, confia que l’ús seguirà sent gratuït. Si bé, adverteix que a altres municipis no és així i a Sant Cugat també podria canviar, el que implicaria reunir els socis per veure com fer front a la nova despesa.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article