Dimitri Defranc porta ‘acompanyament’ a l’Ajuntament per “motius de seguretat”

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Segons confirmen fonts oficials a aquest diari, el regidor no adscrit, Dimitri Defranc, porta un acompanyant sempre que és dins de l’Ajuntament després que advertís al secretari del consistori que havia rebut amenaces i que temia per la seva integritat física. Tot i que la CUP-PC, el seu antic grup polític, n’ha demanat la retirada, tal com confirma la seva portaveu, Núria Gibert; el govern ha optat per mantenir-lo temporalment. El secretari obrirà un expedient informatiu per tal d'esclarir els fets entre els presumptes increpadors i el regidor no adscrit per tal de normalitzar la situació.

La tinenta d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, no ha volgut fer cap declaració al respecte. Tampoc Defranc, al·legant que es tracta d’un tema de seguretat personal, ha explicat qui el va increpar ni per què va informar al secretari. Gibert, consultada per elCugatenc sobre si l’acompanyament o la petició de retirada tenia que veure amb el seu grup després que Defranc marxés sense retornar l’acta tal com demanaven la resta de components, s’ha limitat a dir que “no hi ha justificació” per atorgar l’acompanyant al regidor no adscrit, alhora que qualifica la mesura de “surrealista”.

Tot i això, cap de les fonts consultades ha aprofundit més en l’assumpte, que fins el moment havia quedat amagat de portes endins de l’Ajuntament. Tot i la petició dels cupaires a la Junta de Portaveus, la darrera informació oficial coneguda és que Defranc mantindrà l’acompanyament fins que s’esclareixi l'assumpte.

*Actualització: En la primera edició d'aquesta notícia s'indicava que l'Ajuntament havia impulsat un procés de mediació entre les parts implicades. Un cop publicada, fonts oficials expliquen a elCugatenc que no es tracta de la tasca d'un mediador sinó d'un expedient informatiu sense valor sancionador a obrir pel secretari del consistori que ha de permetre parlar amb ambdues parts per esclarir els fets.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article