Els joves santcugatencs es gasten entre 250 i 650 euros en viatjar
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Edifici Casal de Torreblanca que acull la mostra de turisme jove. Foto: Ajuntament de Sant Cugat
Ja fa unes quantes setmanes que els estudiants de Sant Cugat han acabat el seu curs lectiu. Després de mesos ‘fent colzes’ els estudiants han vist la llum al final del túnel. Amb aquest final de curs arriba doncs el període més estimat pels estudiants: les vacances. Aquestes serveixen per a tots; ajuden a superar un mal curs lectiu o també serveixen per gaudir d’un descans merescut després de gairebé deu mesos d’estudi. En aquesta època molts joves aprofiten per viatjar i conèixer món, sortir de la ciutat, de Catalunya, Espanya o Europa. Per aquest motiu, i per tal d’orientar als que s’estrenen en viatjar, l’oficina Oh! Oficina Jove ha preparat una mostra de turisme jove que va obrir les seves portes el passat 22 de juny i que romandrà oberta fins al 24 de juliol al Casal de Torreblanca.
Poder apropar als joves entre 16 i 27 anys el turisme i ajudar-los, sobretot, en el suport de la demanda de tràmits i la realització de carnets per a viatjar. Aquest és el principal motiu de la mostra de turisme jove 2015. D’aquesta manera aquesta ha estat l’activitat més exitosa de la mostra amb un total d’uns 73 joves, segons dades de l’Oficina jove, que fins a dia d’avui han utilitzat aquesta eina per tramitar carnets que normalment s’han de gestionar des de Barcelona. A més aquest carnets ajuden a estalviar en els viatges, com per exemple el carnet d’estudiant Internacional permet obtenir descomptes a diversos lloc turístics. També s’ofereixen, per aquells que no vulguin dipositar diners en guies que només faran servir un any, un conjunt de guies turístiques que es poden adquirir sota el servei de préstec.
A part d’aquests 73 joves que han utilitzat el servei de tramitació, diàriament la mostra rep al voltant d’uns 10 visitants, és a dir, un total de 230 persones han visitat la mostra de turisme fins a data d’avui segons indiquen des de l’oficina. “Tot i aquest seguiment presencial, volem posar en valor el seguiment des de les xarxes socials. Si parlem de joves hem de parlar de noves tecnologies. Actualment la plana de Facebook té més de 5000 seguidors i Instagram també mobilitza a la gent”, va voler destacar Carmela Fortuny, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, en una trucada per aquest mitjà.
La mostra recull guies de viatge, la tramitació de carnets, hemeroteca de revistes i l’estand fix sobre múltiples destinacions possibles amb el viatge en Interrrail com la destinació més cotitzada. “L’objectiu és arribar a més gent fent-ne més difusió. La millor difusió és aquella que fa el mateix jove que marxa satisfet i ho comenta als seus amics i companys”, va evidenciar Fortuny. Millorar accessibilitat i la proximitat al turisme que els joves poden utilitzar és el principal objectiu de la mostra. Tot i això s’ha de tenir en compte les butxaques de cada jove santcugatenc que pot ser molt diversa, per aquest motiu la recerca es fa segons la petició de cada jove.
Malgrat que s’està fent una bona feina Fortuny va recalcar que amb la mostra la promoció del turisme jove es queda curta i que per tant s’han de buscar noves vies i eines, que segons va dir, encara s’estan definint en la nova legislatura.
On viatgen els joves sancugatencs i que és gasten?
Segons les dades que ha pogut recollir la mostra de turisme i obtingudes a través de l’Oficina jove, el jovent santcugatenc es gasten entre 250 i 650 euros anuals en viatjar i fer turisme. Pel que fa a les destinacions en la mostra s’ha pogut observar que aquestes varien en relació a l’edat. Els joves de 15 a 18 anys acostumen a fer rutes per la muntanya sent el Camino de Santiago un dels llocs més triats pels santcugatencs d’aquesta edat. El canvi es radical entre el jovent de 17 a 20 anys. Aquests prefereixen descobrir Europa a través de l’opció Interrail ja que la consideren còmode, econòmica i dinàmica. Asseguren que és una bona manera de visitar varis països en pocs dies a part de conèixer gent mentre es viatja amb els trens.
La franja d’edat d’entre 20 i 25 anys prefereix Itàlia, Holanda, França i Grècia com a destí turístic internacional a més de les costes andalusa, gallega i Balears. De 25 anys cap endavant, acostuma a ser més freqüent fer viatges internacionals a destinacions més llunyanes sent Àsia i Amèrica continents molt habituals entre els joves d’aquesta franja d’edat.
Els viatges, segons ha recollit la mostra fins a dia d’avui, són organitzats i autogestionats de manera íntegra per els mateixos joves i es busquen totes les vies possibles per estalviar. D’aquesta manera podem dir que s’organitzen viatges de low cost que intenten utilitzar tots els descomptes que puguin tenir a l’abast. L’època de l’any preferida pel jovent és en el seu període de vacances, és a dir, Nadal, Setmana Santa i estiu.
Cal recordar, però, que aquestes dades estan extretes a partir dels joves que han assistit a la mostra de turisme jove. Per tant dins d’aquestes vessants, hi ha moltes possibilitats de realitzar viatges ben diferenciats entre ells amb uns pressupostos més minsos o més extravagants.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari