L’Ajuntament s’adhereix als acords marc d’assegurances de l’Associació Catalana de Municipis

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comitè executiu de l'ACM a Sant Cugat al 2014. Foto: Ajuntament

A partir d’un decret d’alcaldia aprovat el 14 de febrer, el consistori s’ha adherit a l’acord marc del servei d’assegurances i del servei de mediació d’assegurances del Consorci Català pel Desenvolupament Local, l’òrgan de contractació dels acords marc de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). D’aquesta manera, passa a tenir una pòlissa de Segurcaixa Adeslas per a danys a edificacions i instal·lacions per un import de 78.854,51 euros, de Zurich per a la responsabilitat civil patrimonial per 76.271,19 euros i una altra de Segurcaixa Adeslas per responsabilitat dels càrrecs electes i personal al servei de l’administració per 11.242,35 euros (en tots tres casos amb els impostos inclosos). La durada del contracte és de dos anys.

Aquest contracte en forma d’acord marc arriba després que el Consorci Català pel Desenvolupament Local realitzés un concurs públic per al contracte de les pòlisses, que va guanyar l’empresa catalana Ferrer & Ojeda Correduría de Seguros. Segons l’informe de contractació i compres de l’Ajuntament, aquest tipus de contractació, que beneficia diversos municipis, permet un millor preu “per volum agregat d’economia d’escala” i una reducció dels terminis.

L’assegurança sobre edificacions i instal·lacions inclou els danys a materials béns mobles i immobles, la instal·lació solar de l’edifici de l’Ajuntament i del Parc Ramon Barnils i els vidres. Els 78.854,51 euros representen un increment d’un 5,3% del cost de les pòlisses que es tenen contractades actualment com a conseqüència “d’una actualització dels valors assegurats”. L’altre contracte amb Segurcaixa, el de responsabilitats dels càrrecs electres i personal, és nou ja que el consistori no tenia cap pòlissa similar fins el moment. L’asseguradora oferia tres opcions en funció del límit màxim d’indemnització i els serveis tècnics s’han decantat per la segona, seguint els consells de Ferrer & Ojeda.

En la pòlissa de responsabilitat civil s’inclou la de l’Ajuntament i el personal, l’organització d’esdeveniments amb focs d’artifici i voluntaris. En aquest cas els 76.271,19 euros representen un augment d’un 23% respecte a les pòlisses vigents per “l’aplicació de la taxa de la pòlissa sobre el pressupost municipal consolidat del 2015, de la millora en les dumes assegurades per sinistre i per any, de l’eliminació de les franquícies i de la inclusió dels danys patrimonials”.

El Ple de juny va aprovar amb els únics vots en contra del govern (en aquell moment Convergència –PDECAT i Demòcrates–) va demanar deixar de pagar la quota a l’ACM i demanar explicacions a l’associació per un concurs públic que es va adjudicar a Vetrocat que, segons va publicar El País, podria haver-se fer de manera irregular amb la concurrència de només dues empreses. Segons va dir el govern en el darrer Ple municipal, el que estrictament demanava la moció, la congelació de la quota, s’ha aplicat aquest any.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article