El Ple extraordinari entra en escena pel presumpte cobrament de comissions de Convergència

per Miquel Margalef

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual 

Fèlix Millet confessava dimecres passat que el Palau de la Música es va utilitzar com a pont entre CDC i Ferrovial perquè arribessin les presumptes comissions al partit liderat per Artur Mas. Convergència cobrava les presumptes comissions del 4% a canvi de l'atorgament d'obra pública a l'empresa. Malgrat que no va sortir res més de la boca de l'exresponsable del Palau, la Fiscalia posa quatre obres públiques sota sospita: la Ciutat de la Justícia, la línia 9 del metro, les obres de revastiment del riu Ebre i la construcció del PAV3 de Sant Cugat. 

Segons l'acusació pública, el PAV3 de Sant Cugat hauria servit a CDC per cobrar presumptes donacions a canvi d'atorgar la construcció de l'obra a Ferrovial, entre els anys 1997 i fins a dia d'avui. Amb tot aquest espectacle judicial sobre la taula, l'àmbit mediàtic tornava a agafar volada i el mateix dia que Millet feia aquestes confessions davant del tribunal part de l'oposició santcugatenca demanava a l'alcaldessa un Ple extraordinari per esclarir la vinculació de la ciutat amb el Cas Palau. 

La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA indicaven, en la roda de premsa de presentació de la proposta, que fer el Ple extraordinari en mig de les compareixences estava fet a propòsit. “En motiu del judici pensem que poden sortir coses noves sobre la taula, sobretot de la possible vinculació entre CDC i les presumptes comissions”, admetia Roser Casamitjana, regidora d'ICV-EUiA. Per la seva banda Mireia Ingla, regidora d'ERC-MES, recalcava que volen aconseguir que “la ciutadania pugui veure les respostes del govern de manera clara” i per això han optat pel mètode Ple que no pas per una comissió informativa on les compareixences no són obertes al públic. 

“El mandat passat l'alcaldessa va indicar que no se n'adjudicarien més i això no ha estat així”

A la vista que el govern pogués criticar el Ple, a l'entendre que part de l'oposició demana un judici paral·lel, Ingla ho va deixar clar: “Farem una valoració política”. La roda de premsa també va servir per destapar que Ferrovial ha continuat adquirint adjudicacions públiques després que es destapés el Cas Palau. “El mandat passat l'alcaldessa va indicar que no se n'adjudicarien més i això no ha estat així”, va advertir Núria Gibert, regidora de la CUP-PC. Per tot això l'oposició demana en un únic punt de l'orde del dia aprovar una auditoria externa perquè estudiï el procés de contractació de Ferrovial-Agramon SA per la construcció del PAV3 i altres obres públiques.  

Per la seva banda, el govern feia sentir la seva veu a través d'un comunicat a la premsa on recordava que el procediment de licitació i contractactó del PAV3 per part de l'Ajuntament s'havia fet de manera correcta. De fet, així ho indica una interlocutoria del jutgat d'instrucció i en la comissió informativa del 2010, moment en què l'oposició municipal va tenir accès a tota la documentació. Però que l'adjudicació de la mesa de contractació i l'Ajuntament hagin fet de manera correcta la licitació no vol dir que Convergència no s'emportés una comissió per l'adjudicació de l'obra pública a Ferrovial. Així ho recordava Roser Casamitjana en la roda de premsa de l'oposició i per això demana explicacions polítiques.  

“Farem el ple i les auditories que calgui, sóc la primera interessada en defensar el nom de l'Ajuntament”

Es farà l'auditoria 

Malgrat que el Ple és aquesta tarda, tot indica que la votació per realitzar una auditoria tirarà endavant. En el comunicat de premsa del govern Mercè Conesa ja avançava que “farem el ple i les auditories que calgui, sóc la primera interessada en defensar el nom de l'Ajuntament”. A més, Pere Soler també va confirmar a aquest diari que votaria favor de fer l'auditoria, malgrat pensar que no serviria per a res i que no era el moment de fer-la. Amb tot el govern votant a favor, tot fa pensar que la resta de grups de l'oposició també hi estaran d'acord i, per tant, s'aprovarà el punt per unanimitat. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article