L'Ajuntament estudia una solució per la Riera Saladrigues

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

 

La setmana passada explicàvem a aquest mitjà que la Riera Saladrigues al seu pas per La Floresta recull aigües fecals sempre que plou. La pressió al clavegueram al pas de la riera pel Carrer Albercoc provoca que brolli l'aigua generant problemes higiènics i naturals, alguns a dins d'algunes cases. La situació és insostenible i els veïns, organitzats a La Floresta Parla i El Mussol, principalment, ja han presentat una queixa a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). A més, plantejaven reunir-se amb l'equip de govern per tractar la problemàtica.

 

Dimarts passat no vam poder recollir la visió de l'equip de govern ja que cap regidor entenedor va poder atendre elCugatenc. Aquesta setmana, però, la Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans, ha pogut parlar de la problemàtica. Explica que no han rebut cap queixa dels veïns però que són coneixedors de la situació.

 

No ha pogut explicar gaire cosa però assegura que ja es fa un estudi al respecte i en breu hi haurà un projecte amb l'actuació necessària per evitar que la riera hagi de suportar aigües brutes. Explica, però, que els problemes de clavegueram sempre són complexos de solucionar i tenen un cost molt alt. “Cal mirar com finançar-ho”.

 

El projecte es podria finançar amb el pressupost ordinari de l'Ajuntament o una altra opció és la que plantejaven els veïns després de la trobada de la setmana passada: aprofitar els fons del Programa LIFE, de fons europeus, per finançar l'actuació. Faltarà saber abans quina és la despesa que representa el projecte. Fins que no hi hagi un pla sobre la taula, la riera seguirà igual.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article