Els rivals de la temporada que ve

per Miquel Margalef

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Un cop acabada la competició regular i ja gairebé dins del període de la pretemporada alguns equips de la ciutat ja coneixen els seus rivals per la temporada que ve. Tenim constància de la definició del calendari del Club de Rugby Sant Cugat, Patí Hoquei Club Sant Cugat i dels dos equips de futbol onze de la ciutat en les categories més altes, el Sant Cugat Esports i el Junior FC.  

Club de Rugby Sant Cugat

És un dels clubs de la ciutat, juntament amb el Club de Voleibol, que la temporada passada va disputar una fase d’ascens. Tot i això els nois es van quedar a les portes després de perdre dues oportunitat per pujar a la Divisió d’Honor, màxima categoria estatal. El passat dilluns la Federació Catalana de Rugby va donar a conèixer la primera fase de la competició catalan de la temporada 2015-2016.

La metodologia d’aquesta competició regular serà la mateixa que es va implementar la temporada passada. És una competició regular força extranya en sí mateix:  Quatre grups de 10 equips jugaran una primera volta de 9 partits que finalitzarà abans de nadal. En funció de la classificació, s’establiran nous grups de la següent manera: els primers cinc classificats dels grups A i B jugaran la Divisió d’Honor Catalana en una lliga de 10 equips, també a una sola volta. Un cop acabada, arribaran els playoffs per al títol, on els dos primers tindran lloc directe a les semifinals i del tercer al sisè jugaran els quarts de final corresponents. Tots els partits d’aquesta eliminatòria seran en camp neutral i a un sol enfrontament, derivant del guanyador de la final el campió de Catalunya.

Pel que fa als cinc darrers classificats dels grups A i B, s’agruparan per formar la primer catalana juntament amb els dos primers dels grups C i D en una lliga de 14 equips per la permanència. Els classificats des de la tercera fins a la sisena posició dels grups C i D més els dos primers classificats delCampionat Sub-21 conformaran la Segona Catalana que jugarà amb sistema de lliga a una sola volta. La resta d’equips dels grups C i D més la resta d’equips del campionat sub-21 disputaran la Tercera Catalana, també a una sola volta.

En tot aquest embolic l’equip de la ciutat ha quedat en el grup B conjuntament amb el CEU, Gòtics RC, CR Torroella, RC Sitges B, Banyoles RC, CRUC, Manresa RC, CNPN B i el Sel Vilanova.

Patí Hoquei Club Sant Cugat

En el cas de l’hoquei el primer equip masculí ja està inscrit a la Primera Divisió Nacional. En el cas de les noies, com que la temporada passada van baixar a la Primera Nacional Catalana, no tenim constància del seu calendari. El dimecres passat va ser el dia que al Federació Espanyola de Patinatge va tancar el termini per inscriure’s a les competicions nacionals.

La Primera Nacional ja està definida i per tant ja coneixem els rivals del PHC Sant Cugat la temporada que ve: CP Manlleu Mis Ibérica Mataró, CP Tordera, C. D’E Arenys de Munt, FC Barcelona Lassa, CHHP Sant Feliu, CP Alcobendas, CP Mieres, CP Vilanova, Citylift Girona CH, CP Rivas Las Lagunas i CD Sta. María del Pilar.

Un cop acabat aquets termini d’inscripcions en teoria totes les places haurien d’estar ocupades, però ha quedat una vacant ja que el Iruñas ha renunciat a la seva plaça. Per cobrir aquesta vacant la Federació ja ha obert un concurs per omplir-la i tancar de maner definitiva els participants a la competició regular de la temporada que ve. També destacar que el Blanes ha cedit la seva plaça al Rivas Las Lagunas i per tant no estarà a la Primera Nacional la temporada 2015-2016.

El sorteig del calendari de la competició es realitzarà el pròxim 30 de juliol a les sis de la tarda al Museu Olímpic de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona.

Sant Cugat Esports i Junior FC

Els dos equips de la ciutat situats a la mateixa categoria, la Segona Catalana, i al mateix grup, el 3, començaran la temporada el 5 o 6 de setembre. Degut a que estan a la mateixa competició regular els dos equips tindran idèntics rivals excepte a si mateixos.

D’aquesta manera comptant que cap dels dos pot jugar contra si mateix, el Sant Cugat Esports i el Junior FC tindran els següents rivals de cara a la temporada que ve: AEMoja, CD Fontsanta-Fatjó, UD Unificación Bellvitge, CE Òdena, Espluguenc FA, Vallirana CF, UD San Mauro,  UD Gornal, Can Vidalet CF, UE Torrelles, AE Prat B, UD Marianao Poblet, FE Atlètic Vilafranca, Begues CF, UE Sant Joan Despí i CE Olímpic Can Fatjó.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article