La Junta de Govern aprova el projecte dels vestidors del pavelló de La Guinardera

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge del projecte: Ajuntament

A finals de febrer la Junta de Govern va fer l’aprovació inicial del projecte anomenades obres complementàries del pavelló de La Guinardera que comença a construir-se des de l’estiu passat. Es tracta de la base per a la construcció d’uns vestidors adjacents que permetin absorbir l’augment de la demanda de tota la zona esportiva. L’obra té un valor aproximat de 860.000 euros que el consistori ha aconseguit a través d’una subvenció de 3,5 milions de la Diputació que també servirà per fer la Biblioteca Central Urbana, la cobertura de la piscina del Parc Central i de l’espai Mossèn Pere Grau de Les Planes, uns nous vestidors a la Zona Esportiva Municipal (ZEM) Jaume Tubau i la instal·lació de gespa artificial a les pistes de Sant Francesc. El projecte, abans de l’aprovació definitiva, es troba en exposició pública amb la possibilitat de presentar al·legacions fins al 21 d’abril.

El projecte i les obres del pavelló de La Guinardera es van concursar i formalitzar conjuntament el passat juliol amb la Unió Temporal d’Empreses (UTE) que formen Arcadi Pla SA i Constructora de Calaf SAU. Es van rebre 20 ofertes. L’adjudicada definitivament té un import de poc més de tres milions d’euros (amb IVA), 1.840.000 euros menys que el pressupost de licitació. A aquesta despesa cal sumar-li 138.000 euros corresponents a la direcció d’obres que realitza la UTE formada per Basterrechea-Tejada Arquitectes SLP i Ferran Pelegrina i associats SLP. Un cop s’aprovi definitivament el projecte dels vestidors, es podrà licitar l’obra.

Tot i que l’estructura del pavelló no va començar a ser visible fins a final d’agost, les actuacions van començar al juny. Segons el contracte, haurien d’estar acabades al desembre. Té l’estructura d’un PAV3 amb un rectangle esportiu de 53 x 32 metres amb una pista de bàsquet transversal. A més, inclou una graderia amb una capacitat de 300 persones assegudes i quatre amb mobilitat reduïda. Així mateix, segons el consistori, l’edifici ha estat dissenyat amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica. Aquest nou equipament hauria de permetre descongestionar els equipaments esportius de la ciutat, actualment utilitzats per 130 equips i 1.600 esportistes.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article