Volpelleres Viu enceta una campanya per requalificar una parcel·la d’equipaments al nord del bosc

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Un cop iniciades les obres del Leonardo da Vinci, el col·lectiu veïnal que demanava un canvi d’ubicació de l’institut per no afectar els arbres de la parcel·la comença una campanya amb la voluntat de requalificar un altre espai del bosc que actualment es preveu com a equipament, tot i que no té cap projecte definit encara. Es tracta d’una zona de més de 10.000 metres quadrats, segons el mapa del Registre Urbanístic de Catalunya, ubicada al nord del bosc de Volpelleres, a la cruïlla entre la via Augusta i el carrer d’Alfons d’Aragó.

Així ho han fet saber els activistes al govern en una reunió que han mantingut amb el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet; la regidora d’Ensenyament, Esther Salat, i dos tècnics municipals. Josep Castro, veí de Volpelleres i usuari del bosc, explica que no s’esperaven la resposta que han rebut ja que, diu, no només han defensat l’actuació del centre educatiu sinó que han dit que la requalificació de l’altra parcel·la seria molt complicada.

De fet, quan es modifica el planejament s’han de compensar les zones, de tal manera que si es treu aquesta pastilla d’equipaments del bosc de Volpelleres s’hauria de reubicar a un altre indret. “Insisteixen en la dificultat burocràtica”, es lamenta Castro, “tot i que nosaltres entenem que el bosc ja representa un equipament”. Des de la perspectiva urbanística, però, el bosc té la qualificació de zona verda i es diferencia de les zones reservades per fer equipaments físics.

Bosc de Volpelleres Viu també critica que el govern utilitzi el planejament urbanístic vigent com a escut ja que, “des que es va fer, la realitat ha canviat i el bosc és encara més bosc que llavors”. Tampoc entenen que s’hagi previst una nova pastilla d’equipaments perquè al seu entorn ja hi ha el Centre d’Alt Rendiment (CAR), l’escola Pins del Vallès, el futur Leonardo da Vinci amb el pavelló adjacent, la futura escola La Mirada i el monestir de la Mare de Déu dels Àngels, el que consideren “una zona saturada d’equipaments”.

Davant la defensa administrativa de la realitat urbanística programada actualment, els activistes encetaran una campanya ciutadana per demanar la qualificació de la parcel·la que començarà el 22 d’abril amb un taller al bosc que ha de permetre fer inventari i conèixer les espècies naturals que hi ha, tant plantes com animals. Abans, però, començaran una feina de camp amb biòlegs que se’ls han oferit per identificar els tipus d’arbres que hi ha a la zona. Així mateix, el 24 d’abril intervindran a l’Audiència pública posterior al Ple municipal.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article