Les remuneracions dels polítics i els grups municipals

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

En compliment de la llei de règim jurídic del sector públic, el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) va publicar el passat 19 d’abril el quadre actual de percepcions econòmiques dels membres del consistori. D’aquesta manera, l’alcaldessa, Mercè Conesa, hauria de percebre 75.750 euros bruts anuals per la seva tasca tot i que, en ser presidenta de la Diputació, només rep la retribució d’aquesta segona institució (99.509,90 euros). El mateix succeeix amb Damià Calvet, tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, que hauria de percebre, com la resta de tinences d’alcaldia amb dedicació exclusiva, 61.351,76 euros bruts anuals però no ho fa perquè ja en percep 115.193,61 com a director de l’Incasòl.

La resta de tinents d’alcalde amb dedicació exclusiva són Cristina Paraira, d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana; Carmela Fortuny, de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat; Susanna Pellicer, de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, i Joana Barbany, de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert.

L’únic regidor del govern amb dedicació exclusiva, Eloi Rovira, d’Esports i Joventut, percep 48.004,29 euros bruts l’any. Els seus companys de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, i de Comerç, Mayte Pérez, amb dedicació parcial tenen una remuneració de 28.714,77 euros bruts anuals. Un cas a part és el d’Esther Salat, regidora d’Educació, Universitat, Família i Recursos Humans, que suma la dedicació exclusiva a una acumulació de funcions el que li suposen 60.396,14 euros.

Els altres dos membres del govern, el tinent d’alcalde de Polítiques Comarcals i Ocupació, Pere Soler, i el regidor sense cartera, Carles Brugarolas, no tenen cap dedicació sinó que són retribuïts en funció de la seva assistència als òrgans. Segons va explicar Soler a elCugatenc, això li implica un salari anual de prop de 35.000 euros, encara que el topall màxim per llei és de 75.000.

Alhora, a l’oposició hi ha dos tipus de retribucions. D’una banda, la dedicació exclusiva dels portaveus, a la qual només s’han acollit Núria Gibert, cap de l’oposició i portaveu de la CUP-PC, i Mireia Ingla, d’ERC-MES, amb un sou de 35.000 euros bruts l’any. D’altra, la resta de portaveus i regidors cobren dietes per assistència als diferents òrgans com a compensació. L’assistència a Plens suposa 505 euros, a Plens extraordinaris 545,40, a Comissions Informatives 474,70 i a la Comissió Informativa especial de Comptes 303. Així mateix, els portaveus perceben 353,50 euros per assistència a la Junta de Portaveus. Tenen topalls màxims de 24.228,97 euros anuals els portaveus i de 18.931,97 la resta de regidors.

Finalment, tots els grups municipals (Convergència, CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC i PP) perceben 9.000 euros anuals i 6.000 euros anuals per cada regidor. L’assumpte de les retribucions va ser un tema de debat intens l’estiu passat quan es va acordar que els portaveus de l’oposició es podien acollir a la dedicació exclusiva.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article