Al setembre es donarà a conèixer si Sant Cugat esdevé Ciutat Europea de l’Esport

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La candidatura és ben formalitzada però la ciutat encara ha de competir amb Guadalajara (Castella-La Manxa), Talavera de la Reina (Castella-La Manxa), Antequera (Andalusia), Paterna (País Valencià) i Santa Lucía de Tirajana (Canàries) per esdevenir, o no, una de les quatre ciutats de l’Estat que aconsegueixin el títol de Ciutat Europea de l’Esport de cara al 2018. La decisió es donarà a conèixer per l’European Capitals and Cities of Sport Federation (ACES), organitzadora del reconeixement, el 30 de setembre. A més, d’entre les quatre ciutats s’elegirà una guanyadora espanyola, així com una a nivell europeu. Ambdós reconeixements no es coneixeran fins ben entrats al 2018.

Durant els darrers dies una comissió de representants de l’ACES ha visitat la ciutat per tal de conèixer les instal·lacions esportives així com els projectes vinculats a l’esport que es desenvolupen des de l’Ajuntament i les entitats. Si bé, el títol de Ciutat Europea de l’Esport reconeix aquelles ciutats que fomenten l’esport també des de fora dels clubs, incloent-hi corredors o ciclistes que hi puguin anar per lliure, entre d’altres. Segons explica el regidor d’Esports, Eloi Rovira, durant aquests dies ha mostrat a l’ACES “l’essència de l’esport a Sant Cugat”.

Entre els punts destacables de la ciutat per aconseguir el reconeixement, expliquen els membres de la comissió, destaca la voluntat de donar les mateixes oportunitats esportives a tota la ciutadania, el projecte de Sant Cugat Creix i la presència del Centre d’Alt Rendiment. Tot i això, no s’aventuren a dir si hi ha alguna ciutat que té més possibilitats que una altra: “Tenen les mateixes oportunitats”. A més, recorden que esdevenir Ciutat Europea de l’Esport implica destinar molts esforços durant un any a la pràctica esportiva, no és equiparable a fer la Setmana Europea de l’Esport, en la qual Sant Cugat també participa.

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, explica que “la candidatura ens permetrà respirar amb més intensitat”. Malgrat això, defensa que tant si finalment Sant Cugat esdevé Ciutat Europea de l’Esport com si no, el consistori seguirà fomentant la pràctica esportiva: “Si guanyem, podrem posicionar-nos internacionalment, sinó ho farem igual”. Així mateix, defensa l’“estratègia social amb l’esport com a element cohesionador” que, diu, es desenvolupa a la ciutat.

Durant el 2018 està previst que se celebrin al municipi més de 200 campionats i esdeveniments esportius, tant d’alt nivell com de formació. Entre ells hi haurà el CPISRA Worls Games i la 35a edició de la Mitja Marató, que passarà a formar part del Campionat de Catalunya. Amb això, es pretén mostrar Sant Cugat com una ciutat esportiva atractiva, promoure l’activitat física i l’estil de vida saludable així com dinamitzar els agents esportius. L’ACES, per la seva banda, té en compte en la selecció de les Ciutats Europees de l’Esport el gaudi de l’exercici físic, l’enfortiment del sentiment de pertinença a la comunitat, l’aprenentatge del joc net i la millora de la salut.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article