La ciutadania proposarà idees amb les quals l’Ajuntament redactarà el nou Pla d’Equipaments

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Dues fases de participació precediran la redacció i aprovació del nou Pla d’Equipaments de la ciutat, que arriba quan encara queden dos anys de vigència de l’actual. Segons explica el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet, es tracta de fer una nova versió amb visió de dos mandats tenint en compte les noves necessitats de la ciutat i considerant que, tot i que es planifiqui, poden sorgir circumstàncies per les quals s’alteri lleugerament però sempre respectant els objectius marcats. La realització final dependrà de l’equip de govern amb la negociació amb els grups municipals amb una aprovació inicial al plenari que podria arribar després d’estiu i una definitiva que segurament arribarà al 2018, després d’un període d’exposició pública.

Si bé, per tal de determinar quines són les necessitats de la ciutat, l’àrea de Participació Ciutadana ha organitzat un seguit de tallers que han de servir per recollir la percepció de la ciutadania. El 2 de maig a les set del vespre es farà la primera trobada de la primera fase, que pretén fer una anàlisi territorial, a l’antic Ajuntament per constatar les necessitats del Centre-Oest. Li seguiran les trobades, totes a les set, de La Floresta (dia 8 al Sociosanitari), de Les Planes (dia 16 a l’Espai Eco), de Mira-sol (dia 22 al Casal) i del Centre-Est (dia 30 a la Casa de Cultura). La segona fase recollirà les necessitats sectorials amb una trobada el 8 de juny a la Biblioteca de Volpelleres per analitzar els equipaments educatius i socioculturals i dues a la Casa de Cultura el 14 i 21 de juny per treballar els equipaments sociosanitaris i esportius respectivament.

Joan Puigdomènech, comissionat de Participació, considera que amb les dues fases ja s’hauran desgranat exactament les necessitats i possibilitats dels equipaments de la ciutat. Si bé, la tasca d’organització de les propostes l’atribueix al govern i els grups municipals. A final de cada fase de participació i tenint en compte les aportacions que la ciutadania també podrà fer al lloc web decidim.santcugat.cat, es farà un retorn amb les conclusions extretes. Explica que s’aspira a aconseguir una participació similar a la dels pressupostos participatius, de prop del 8%, però entén que aquest projecte pot generar menys interès i per això és complicat fixar una xifra. Per això diu que allò important és posar les eines perquè la gent que vulgui participar ho pugui fer.

Segons Calvet, el grau de compliment de l’actual Pla d’Equipaments ha arribat al 65%. Si bé, aquest document ha tingut diversos canvis. Per exemple, inicialment la dotzena escola estava prevista al Parc Ramon Barnils, on es construirà la nova biblioteca, però ara s’ha traslladat al costat del nou Leonardo da Vinci, que ja es preveia a Volpelleres. La Casa Jaumeandreu és un altre cas de canvi. Inicialment albergava la Policia Local i, en canvi, actualment acull l’Ateneu. Igualment, a Can Quitèria s’hi preveia la instal·lació d’un Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (DAPSI) però actualment es treballa en les obres d’adequació per fer el Museu d’Art Tèxtil Grau-Garriga.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article