Nou enllumenat i tres punts de recàrrega per a cotxes elèctrics a l’avinguda de la Generalitat

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Part de la zona afectada pel projecte. Imatge: Projecte de l'actuació

Citelum Ibérica SA, filial espanyola del grup Citelum amb la seu central a Barcelona, ha estat la guanyadora d’un concurs públic en què han participat cinc altres empreses per instal·lar nou enllumenat a l’avinguda de la Generalitat, al polígon d’activitats econòmiques de Can Sant Joan. Segons figura a la proposta de resolució de l’adjudicació, ha obtingut 97,23 dels 100 punts possibles amb la segona millor oferta econòmica i la millor classificada pel que fa a la memòria descriptiva de l’organització i coordinació de les obres, les propostes de planificació, mitjans humans, materials i mesures per minimitzar les molèsties així com el Pla de gestió ambiental. Pel que fa als aspectes tècnics guanyadora ha obtingut 37,5 punts de 40 possibles.

D’aquesta manera, l’actuació costarà 514.127,57 euros (amb IVA) a l’erari públic, més de 400.000 euros per sota del pressupost màxim de licitació. L’actuació es realitzarà durant quatre mesos com a màxim. Es preveu actuar a 215 punts de llum que, mitjançant l’aplicació de la tecnologia LED o VSAP, passaran a consumir 150.777,05 quilowats hora a l’any menys, unes 40,26 tones de diòxid de carboni d’estalvi. També s’hi instal·laran tres punts dobles de recarrega de cotxes elèctrics.

El projecte, on també es recullen el llistat de lluminàries i efecte sobre la calçada, explica que l’actuació pretén humanitzar els polígons exteriors que “han patit sempre una mancança del que es podria anomenar humanització, es a dir, àmbit sense una vida social i ser únicament un lloc de treball”. Si bé, un ha un segment de l’avinguda que forma part del terme municipal de Rubí i és al seu Ajuntament a qui li correspon actuar.

El document assegura que la millora de la il·luminació garantirà més seguretat als prop de 8.500 treballadors que acudeixen al polígon així com als alumnes dels centres educatius de l’entorn. De fet, el govern planteja altres millores a la zona com la implantació de l'àrea taronja d'aparcament, la construcció de dos nous aparcaments a l’alçada dels números 64 i 163 de l’avinguda –la Junta de Govern del 21 de març en va aprovar els projectes ara en exposició pública– i la construcció d’un carril bici per unir Coll Favà i el polígon com a resultat dels pressupostos participatius.

Fa dos anys Citelum també va guanyar un concurs públic valorat en més de 3.700.000 euros per a la gestió energètica i el control del trànsit al municipi. D’ella va dependre, entre d’altres, la instal·lació de 3.106 noves llumeneres LED com a substitució, en part, d’aquelles de vapor de Mercuri o que incomplien el Flux d’Hemisferi Superior. Segons Expansión, es tracta d’una empresa mitjana constituïda l’any 1989 amb una facturació que supera els 2,5 milions d’euros anuals i, tal com explica el portal d’Enginyers Industrials de Catalunya, manté amb 200 treballadors l’enllumenat de 40 municipis, amb més de mig milió de punts de llum, entre ells capitals com Madrid, Barcelona o Palma.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article