La Floresta aposta per millorar la zona de pícnic de la piscina a la votació dels diners de lliure disposició

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Consell de Barri de La Floresta

Per segon any consecutiu, el Consell de Barri ha vehiculat la decisió dels projectes a fer amb els 80.000 euros de lliure disposició que li corresponen a La Floresta a través d’una votació oberta a tota la ciutadania empadronada al barri i major de 16 anys. En aquesta ocasió, la participació ha ascendit fins un 12,17%, 0,27 punts per sobre que ara fa un any. Mentre en l’edició anterior només es podia votar presencialment a les urnes que es van ubicar a llocs estratègics del barri amb el control de voluntaris, enguany també es podia exercir el vot a través de la web. De fet, dels 456 vots recollits, 290 han estat emesos digitalment.

La proposta vencedora del procés participatiu ha estat la de millorar la zona de pícnic de la piscina pública del barri així com adequar l’entorn com a zona d’esbarjo. La idea, plantejada per l’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA) de l’Escola de La Floresta, pretén millorar l’espai de lleure que hi ha a l’equipament municipal. Té un cost orientatiu de 18.000 i ha rebut 230 vots.

Amb 191 vots i un pressupost orientatiu de 10.000 euros també ha sortit elegida la proposta de fer un jardí medicinal al parc del Centre Social i Sanitari proposat per Sílvia Llombart i amb possible vinculació un cop es desenvolupi amb El Mussol i els col·lectius joves i educatius així com la gent gran. També amb perspectiva natural ha sortit amb 163 vots la proposta de plantar arbres fruiters al barri, proposada per Manel Berenguer i un pressupost de 15.000 euros.

De l’àmbit del medi ambient però considerades com a despesa ordinària amb 115 vots hi ha la proposta la de fer una campanya informativa de neteja de terrenys i solars per disminuir el risc d’incendi, proposada per Maria Jesús García, vinculada a l’Associació de Propietaris i Veïns i un pressupost de 6.000 euros, i amb 74 vots la de fer una campanya informativa que permeti millorar el coneixement del senglar i reduir les incidències, proposada per Carles Conejero, vinculat a la comissió de medi ambient del Consell i al Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge de la UAB i amb un pressupost de 6.000 euros.

El medi ambient i les entitats són protagonistes dels projectes seleccionats

Amb una perspectiva d’afavorir les entitats han sortit elegides dues propostes. D’una banda, l’adquisició de material con ara un sofà, una taula de ping-pong o una consola per al Casal Jove, proposada pels propis participants amb un pressupost de 2.000 euros i 188 vots. D’altra, l’adquisició d’un equip de llum i micròfons sense fils per a activitats al barri, proposat per l’agrupació teatral La Global amb un pressupost de 3.700 euros i 159 suports. Així mateix, el Consell d’Infants del barri rebrà 2.000 euros per a la dinamització de l’espai després d’haver rebut 87 vots.

Finalment, des d’una perspectiva cultural, els veïns de La Floresta també han decidit que es desenvolupi un mapa interactiu del barri amb informació arquitectònica, històrica i natural. La proposta feta per Rémi Potriquet i vinculada a la Comissió de patrimoni i memòria del Consell també preveu el desenvolupament d’una aplicació mòbil que permeti fer de guia sobre el terreny. S’hi recollirà el patrimoni arquitectònic amb les cases catalogades de la barriada així com informació d’aquells indrets amb un valor natural o històric important. Té un cost de 10.000 euros i ha obtingut 132 vots.

Han quedat descartades 11 propostes ja que el pressupost està limitat a 80.000 euros amb 8.000 de despesa ordinària i 72.000 d’inversió. La primera proposta rebutjada, per només quatre vots de diferència, ha estat la instal·lació d’una finestra a la sala d’actes del Centre Social i Sanitari. N’hi havia altres com ara la substitució del paviment de la plaça de l’Estació per un més estable o fer un passeig artístic a l’entorn del carrer l’Estel. Totes les propostes es poden consultar al lloc web del Consell.

El president del Consell, Ramon Piqué, es mostra satisfet amb el percentatge de participació i el funcionament del vot digital. Temia que la no execució de tots els projectes excepte un dels diners de lliure disposició de l’any anterior, que estan en revisió pels tècnics o en la preparació dels tràmits per fer-los possibles, desanimés algunes persones a votar. Diu que confia que s’acabaran realitzant tots els projectes i, per garantir-ho, manté reunions de seguiment amb els tècnics de l’Ajuntament. També creia que els pressupostos participatius municipals, que no van permetre la creació de cap projecte florestà malgrat ser el barri amb la participació més alta amb diferència, podrien afectar negativament al procés de barri. Si bé, no ha estat així i ho celebra.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article