Els diners de lliure disposició i la vianantització del barri del Monestir centren el Consell del Centre-Est

per Anna Poquet

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Anna Poquet

El Consell de Barri del Centre-Est ha tingut lloc aquest dilluns 8 de maig a la Casa de Cultura on cada barri ha explicat els projectes amb els quals destinarà els diners de lliure disposició, s’han acabat de perfilar els detalls de la vianantització del carrer de la Creu i s’ha explicat el programa de pisos buits, entre d’altres.  

A diferència dels consells d’altres barris, al Centre-Est, els actuals 15.000€ de lliure disposició es distribueixen per barris, tal com es va acordar en el mateix consell, per tal de fer una distribució que s’ajusti al màxim al nombre d’habitants, al ser el consell amb més número d’entitats, amb un total de 18. En aquesta última sessió s’hi han afegit dues de noves.

No obstant, Ferran Villaseñor, president del consell, ha  proposat que a partir de l’any vinent es faci com l’altre consell del centre i que els 30.000€ estiguin destinats a algun projecte més gran, amb projectes que no només siguin per barris sinó que afectin a diferents barris del consell i que no només hi puguin fer propostes les entitats, sinó que els veïns també puguin plantejar projectes. Una decisió, però, que s’acabarà de definir passat l’estiu.

Un total de sis propostes han estat aprovades en aquest consell. “Volpelleres batega” és una proposta de l’Associació de veïns amb l’activitat “Nadal a Volpelleres”, que té com a objectiu caçar tions pel bosc de Volpelleres. Una activitat que ja es va realitzar l’any passat i que està adreçada als més petits, ja que, des de l’Associació de veïns han explicat que dels 5.000 habitants que té el barri, gairebé el 33% són nens. A més, com a novetat d’enguany hi haurà cinema a la fresca. Un projecte dotat de 2.368,70 euros.

El segon projecte tracta de la consolidació d’espais de convivència dels barris del Monestir i Sant Francesc i els 4.000€ es repartiran en quatre activitats. Com a novetat, el guarniment de carrers,  la 3a edició del Nadal al barri, amb la cantada de nadales dels infants i el pessebre vivent a la Residència Santa Rosa, la festa “Fem barri” que tindrà lloc aquest dissabte 13 de maig i una festa d’orientació que coincidirà amb la Festa Major de la barriada.

Com a tercer projecte, l’Associació de  comerciants del Monestir proposa expositors per cada comerç per tal de difondre les activitats que es fan al barri i els 1.645,75€ serviran pel seu disseny, fabricació i instal·lació.

El quart projecte és una proposta de l’Associació de veïns del barri de Coll Favà i els 3.329,68€ es destinaran a la festa del barri per tal de promocionar la convivència amb diferents activitats.

L’associació de veïns del Centre, té com a objectiu destinar 2.827,17€ per tal de fomentar la lectura amb llibreries cíviques i senyalització per indicar distancies pels vianants. 

Per últim, l’Associació de veïns de Can Barata destinarà 828,78€  per a un taller de reciclatge per a nens i adults.  

Damià Calvet, tinent d’alcalde d’urbanisme, ha explicat les diferents actuacions que es portaran a terme al barri del Monestir i Sant Francesc, derivades del procés participatiu del Pla d’Estratègies Urbanes.

Després de la Festa Major d’enguany, es portaran a terme les obres per tal d’urbanitzar el carrer de la Creu i d’aquesta manera allargar la zona peatonal que comença a l’estació i que fins ara acabava al Monestir. El que es pretén és que a l'avinguda de Francesc Macià la prioritat deixi de ser per als cotxes i passi a ser dels vianants amb l’anivellament de l’encreuament. Una actuació que durarà fins al mes de novembre i que tindrà un cost de 180.000€. Mentre Calvet defensa que aquest canvi serà beneficiós per al barri a llarg termini, ha rebut crítiques per part de l’Associació de Comerciants del Monestir i altres veïns del consell, ja que creuen que les botigues es veuran perjudicades i que suposarà un problema pel gran flux de vehicles que té el passeig Francesc Macià.

En la sessió d’aquest dilluns, Natàlia Sànchez, responsable de l'Àrea de Captació d'Hàbitat3, ha donat a conèixer el programa en el que està treballant l’ajuntament conjuntament amb la fundació Habitat3 per tal d’aconseguir 16 pisos buits per destinar-los a persones amb vulnerabilitat residencial.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article