El Complex Esportiu de Valldoreix iguala els premis masculins i femenins d’un torneig de pàdel davant les crítiques rebudes

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fragment del primer model de cartell del torneig. Imatge: Complex Esportiu

Entre el 27 de maig i el 3 de juny el Complex Esportiu de Valldoreix viurà l’Open primavera 2017 de pàdel. En la primera edició del cartell d’aquesta competició hi figuraven dos premis per als homes i dos per a les dones. Si bé, mentre el primer premi masculí tenia un valor de 200 euros, el femení era de 100. A l’igual, el segon premi per als homes era de 100 euros i el de les dones de 50. L’assumpte, però, ràpidament s’ha estès a les xarxes socials amb alguns usuaris preguntant a l’EMD de Valldoreix, propietària del Complex –la gestió del qual està externalitzada– pel motiu de la diferència.

Tot i que el cartell s’havia donat a conèixer el dia anterior, no ha estat fins dijous que la reacció s’ha fet estesa a la xarxa. Els perfils oficials d’ERC-MES i ICV-EUiA s’han sumat a la crítica a les xarxes i la CUP-PC, tal com explica Ferran Margineda, vocal cupaire a l’EMD, tenia previst preguntar-ho en el Ple que se celebrarà dijous a la tarda a la Casa de la Vila. Si bé, davant la pressió, fonts de l’EMD han explicat que l’entitat està “en contra de la discriminació vers les dones” i, amb un missatge a Twitter, per on han vehiculat el cas, han anunciat que rectificarien.

Poc més tard el Complex Esportiu ha publicat un nou cartell igualant els premis a 200 euros per als primers i 100 per als segons classificats i incloent, a més, una categoria mixta, una rectificació que l’EMD “ha celebrat”. Segons el Complex, les categories masculines acostumen a tenir uns premis amb una dotació econòmica superior perquè “hi ha més inscrits” i “d’acord amb el protocol de la Federació Catalana de Pàdel”. Al mateix temps que el canvi canvi, han explicat que esperen “esperen moltes inscripcions en les categories femenines”.

Tot i així, Margineda ha demanat al govern unes disculpes públiques més enllà de les xarxes socials aprofitant la sessió plenària del mes de maig. Segons el cupaire, han acceptat la seva petició. El debat generat al voltant dels premis i la igualtat efectiva entre homes i dones no ha afectat a la resta de l’organització mantenint-se les inscripcions fins al dia 25 i amb preus d’entre 20 i 43 euros en funció de si es competeix en una o dues categories.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article