L’Audiència pública debat sobre la comissió del Pla Estratègic de l’Esport

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

S’ha constituït o no la comissió que havia de seguir l’elaboració del Pla Estratègic de l’Esport? Aquesta és la gran pregunta, la resposta de la qual separa el regidor d’Esports, Eloi Rovira, i Jaume Espina, un dels tres únics ciutadans que han intervingut en l’Audiència Pública del Ple de maig. Mentre el regidor considera que la presentació de l’inici d’elaboració del Pla i posteriors reunions en grups de treball ja representen en si la comissió, Espina creu que la comissió no ha estat constituïda oficialment i s’arriba a les darreres etapes del desenvolupament del document sense tenir aquest òrgan.

El ciutadà, que forma part de Moviment d’Esquerres (MES), critica que, no havent convocat la comissió formalment, el govern ha incomplit una moció presentada mesos enrere pel grup municipal d’ERC-MES. Rovira, però, recorda que en la primera reunió del Consell d’Esports del mandat, feta un mes abans que es presentés la moció, es va explicar que aquest òrgan seria el que desenvoluparia el Pla i ha estat a través d’aquest que s’ha creat el grup de treball amb entitats a mode de comissió.

El regidor explica, tot i el debat, que el retorn fet per l’empresa que havien contractat per fer la diagnosi es va acabar a finals del 2016. Es tenia, llavors, un seguit d’inquietuds recollides. Només un mes després explicava en una entrevista a elCugatenc que el document bàsic ja estava enllestit tot i que “és un document viu perquè la ciutadania varia els hàbits esportius”. Aquell mes, gener del 2017, es va obrir un període d’al·legacions i recollida de propostes de l’àrea d’esport i Sant Cugat Creix. Rovira assegura que ja hi ha un document enllestit i que en el proper consell sectorial s’explicarà com s’ha arribat al document final, del qual es farà una presentació pública posteriorment.

L’Audiència de maig també ha inclòs les intervencions de Mariangela Palacios, de l’Associació de Veïns Sant Cugat Centre, demanant ser partícips en l’elaboració del programa de la Festa Major i criticant que s’hagi tret un arbre del carrer Francesc Moragas. També Maria Àngels Cuadras ha demanat que es declari Pere Rosell fill adoptiu de la ciutat, una mesura que l’alcaldessa ha dit que s’estudiarà.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article