L’EMD es compromet a millorar la transparència digital davant la insistència dels veïns

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Llei de transparència i de participació en mà, el valldoreixenc Francesc Cardoner ha acudit a l’Audiència pública corresponent al mes de maig per criticar que al lloc web de l’EMD i el seu respectiu portal de transparència manquen un munt de documents que haurien de ser públics. També ha criticat que alguns d’ells els ha demanat a través d’instàncies però que encara no n’ha rebut resposta, el que suposa un altre perjudici per al ciutadà que vol accedir a la informació que li correspon.

Cardoner explica que s’haurien de fer públiques les actes dels òrgans de participació, tots els reglaments tant aprovats com en desenvolupament, les concessions i contractacions, els convenis, les subvencions i la composició de tots els òrgans dependents de l’EMD. Pel que fa a participació, s’hauria de fer públic el reglament del Consell de la Vila i dels pressupostos participatius, entre d’altres. A més, tot plegat hauria d’estar ordenat perquè es pugui consultar fàcilment. Aquests són només, diu, alguns dels punts que recull la llei i que l’administració valldoreixenca no compleix avui dia.

El vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda, ha aprofitat la intervenció per demanar que la informació de les sessions plenàries que s’entrega als ciutadans sigui més completa. D’altra banda, davant la tasca de recopilació feta pel veí, el regidor d’ERC-MES Noël Climent ha proposat la creació d’una comissió amb tècnics i l’oposició per poder analitzar què cal canviar de la web perquè es compleixi la llei de transparència. Així, el vocal de comunicació, Bernat Gisbert, s’ha compromès a crear aquesta comissió per començar a fer canvis. Cardoner, a qui li han agraït la recopilació de mancances, assegura que presentarà el llistat via instància perquè quedi constància a l’EMD.

82 signatures contra el projecte del carrer Molí

En la sessió plenària del març es va aprovar per unanimitat el projecte de reurbanització del carrer Molí que havia de permetre implementar la doble circulació amb l’expropiació d’un terreny. Aquesta petició venia demanada per un grup de prop de 40 veïns que havien demanat regularitzar la zona ja que no respectava el planejament previst en el Pla General Metropolità (PGM) del 1976. Amb el projecte en exposició pública, dos veïns de la zona han acudit a l’Audiència pública per criticar l’actuació que, consideren, perjudica alguns veïns i al barri de Sant Jaume en general.

Han recollit 82 signatures que entren en xoc amb les més de 40 dels impulsors. Consideren, i així ho ha expressat també Climent, que cal obrir un procés de diàleg per poder arribar a un acord. L’oposició en bloc ha criticat que no tenia constància de les signatures contràries en el moment de l’aprovació inicial. El govern defensa que es tracta de prioritzar el bé comú al privat amb la regularització urbanística. Malgrat les crítiques, no hi ha hagut cap canvi de posicionament i els veïns han explicat que presentaran al·legacions al projecte.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article