La revolució russa i Marx seran els protagonistes de l’escola d’estiu de Cal Temerari

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Per segon any consecutiu Cal Temerari organitza la seva escola d’estiu com a espai de formació política pensat especialment per a moviments socials de la comarca. En l’edició d’enguany, que se celebrarà entre el 7 i el 9 de juliol a la casa de colònies Casa Mogent de Llinars del Vallès, el centenari de la revolució russa i els 150 anys de la publicació del Capital de Karl Marx centraran gran part de les conferències. Els organitzadors es marquen com a objectiu poder aprofundir en els conceptes i anàlisis que doten de potència el seu discurs amb actes i debats informals.

En la primera edició, feta el juliol passat a Fogars de Monclús, van participar una cinquantena de persones amb una valoració molt positiva per part de la comissió organitzadora. Per això, han decidit aprofundir en el format i complementar les conferències amb uns tallers amb grups reduïts que permetin aprofundir en alguns dels aspectes tractats en les sessions principals. D’aquesta manera, la segona edició començarà amb una conferència inaugural sobre la vigència i herència de la revolució d’octubre amb els catedràtics d’Història Contemporània de la UAB Anna Sallés i Josep Lluís Martín, la qual es podrà complementar amb un taller sobre marxisme català.

L’escola clourà amb una taula rodona sobre les estratègies de construcció de majories socials pel canvi amb la diputada d’En Comú Podem Sònia Farré i la regidora i portaveu nacional de la CUP Núria Gibert. Durant les jornades s’hi parlarà de feminisme, hegemonia i la transició, entre d’altres, amb la presència d’historiadors com Berta Amador, Joan Tafalla, Ignasi Bea i Juan Andrade així com del membre del seminari Taifa Francisco Ferrer, del membre de la secretaria política i de l’àrea de discurs de Podem Adrià Porta i de la sociòloga Iolanda Fresnillo. Per tal que els participants dels tallers no es perdin els continguts de la resta, es gravaran totes les conferències.

Cal Temerari es marca com a objectiu fer de l’escola d’estiu un referent de la formació política a la comarca sent, de moment, l’única iniciativa amb ambició comarcal nascuda des de i per al Vallès Occidental. Per tal que cap persona en pugui quedar fora per raons econòmiques, els organitzadors han reservat 10 places per a persones precàries i aturades per 40 euros –les generals són a 75– així com inscripcions amb un preu solidari de 95 euros per finançar materials i les inscripcions reduïdes. El programa complet es pot consultar a la web de l’entitat, on s’han de fer també les inscripcions.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article