S’adjudica la segona fase de la millora del carrer Sant Francesc d’Assís amb baixa econòmica del licitador

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Projecte de la segona fase.

Encara que ja fa diversos Consells de Barri que el govern portava anunciant que l’adjudicació de la segona fase de la millora del carrer Sant Francesc d’Assís de Les Planes era imminent, no ha estat fins al dia 5 que s’ha fet efectiva, encara a falta de formalitzar el contracte, tal com figura al Perfil del Contractant de l’Ajuntament. L’empresa Civil Stone ha estat guanyadora del concurs públic amb un pressupost de 203.928,29 euros (amb IVA), més de 155.000 euros per sota del pressupost de la licitació. Aquesta baixa econòmica –preu inusualment baix i que podria suposar que l’obra no s’executés seguint els criteris demanats– ha provocat que la mesa de contractació exigís una justificació a l’empresa, que finalment va ser acceptada.

D’aquesta manera, Civil Stone ha aconseguit 94,25 dels 100 punts possibles, per sobre de les altres tres empreses que havien presentat proposta. Pel que fa als aspectes no econòmics, que suposaven un màxim de 40 punts, es tenia en compte l’anàlisi i coneixement del projecte, la dimensió dels mitjans personals i materials, les mesures per minimitzar les molèsties de l’execució i el pla de gestió ambiental. La durada del contracte a partir de la formalització és de quatre mesos.

Segons el projecte, l’obra ha de treure els paviments existents i estabilitzar el carrer amb murs pantalla amb la conseqüent repavimentació, renovació del clavegueram i la introducció de nova senyalització viària. L’acció afecta a la xarxa de Gas Natural i a la de clavegueram així com als serveis aeris de Telefonica i electricitat, dels quals només es preveu el desplaçament d’un suport de telefonia.

La segona fase que s’executarà amb aquesta adjudicació és la central, després que al 2014 es fes la primera fase de l’arranjament a un tram de 350 metres des de la plaça de la Creu d’en Blau. En els darrers Consells de Barri diversos veïns han criticat que ja hi ha desperfectes al paviment de la primera fase.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article