Mira-sol estrena el seu Banc del Temps

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La plataforma d’intercanvi de serveis amb les hores com a moneda de canvi, el Banc del Temps, ha estrenat una segona organització a Sant Cugat. Fins el moment existia l’agrupació municipal però ara ha sorgit una a Mira-sol a petició de la ciutadania i amb la mediació de l’Ajuntament, que és al darrere d’ambdós projectes conjuntament amb l’associació Salut i Família. Els dos bancs del temps es coordinaran mútuament seguint el funcionament propi d’aquest tipus d’organitzacions, unes persones ofereixen serveis a canvi que els beneficiaris els intercanviïn per un altre servei.

Segons han explicat Lucia i Mercè com a impulsores durant la presentació, la idea va sorgir de manera informal i, a través de la coordinadora del Casal de Mira-sol, van parlar amb el consistori i els membres de l’agrupació ja existent per impulsar el Banc del Temps de Mira-sol. Per a elles “ha nascut un nadó” que, per a créixer, “necessita la participació de tothom”. Ambdues seran a l’espai que el Casal els ha habilitat els dilluns a la tarda i els dijous al matí per informar i sumar socis.

En la presentació han participat Josefina Altés, excoordinadora de Salut i Família, i Rocío Cuevas, actual coordinadora de l’entitat, que han destacat la capacitat de cohesió que tenen els Bancs del Temps. De fet, el de Mira-sol és el darrer Banc del Temps que Altés ha posat en marxa abans de jubilar-se, el que el converteix en un projecte especial per a ella, en el qual seguirà participant com a veïna.

Les tinentes d’alcalde Susanna Pellicer, de Polítiques de Cicle de Vida i Progrés Social, i Carmela Fortuny, de Cultura i presidenta del Consell de Barri, han destacat la iniciativa de la gent i el suport de l’Ajuntament en la coordinació. Fortuny també ha destacat que el projecte demostra l’“ànima del barri” i considera que els veïns de Mira-sol s’han de sentir orgullosos. La presidenta també ha anunciat que el naixement del Banc del Temps apareixerà a la propera edició del butlletí del barri que edita el consistori. En la presentació també ha participat Mira-sol Show del col·lectiu de la gent gran del barri.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article