Es farà un nou tram de carril bici per creuar el pont sobre l’AP7 del nord de Volpelleres

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge: Avantprojecte de l'Ajuntament

L’Ajuntament ha adjudicat a l’empresa Tecplan Enginyeria i Urbanisme la redacció del projecte per fer un carril bici –conjuntament amb un itinerari per a vianants– des de la rotonda de la cruïlla de l’avinguda de la Clota amb via Augusta fins a la rotonda de l’avinguda la Generalitat que hi ha just a l’altra banda de l’AP7. D’aquesta manera, el nou recorregut permetrà connectar el carril bici ja existent al nord del barri de Volpelleres amb Can Sant Joan, on el govern ha anunciat aprofundir en aspectes de mobilitat també per a bicicletes.

Tal com es pot veure al mapa de l’avantprojecte en base al qual s’ha licitat la redacció del projecte i la direcció d’obres, el consistori projecta una xarxa d’itineraris per a bicicletes que passarà pels principals carrers del parc d’activitats econòmiques a la banda nord de l’autopista així com a l’entorn de La Guinardera, amb la previsió de connectar de l’actual carril que arriba fins a la zona esportiva municipal amb la carretera de Rubí passant just per davant del centre comercial. Les connexions entre el nucli i Can Sant Joan es faran a través dels ponts ja existents, la titularitat dels quals ha passat a ser de l’Ajuntament durant aquest mandat després que el consistori la demanés al Ministeri de Foment.

Del conjunt d’actuacions, l’actual adjudicació fa referència als trams 11 i 12. L’avantprojecte explica que amb l’actuació es permetrà l’accés als parcs d’activitats econòmiques en bicicleta i a peu en detriment del vehicle privat, el dret a la mobilitat en condicions adequades i segures i el desenvolupament urbà sostenible amb un ús racional del territori. La projecció de l’itinerari s’ha elaborat seguint les recomanacions del Ministeri de foment i es preveu que al darrer tram de l’avinguda de la Clota abans del pont discorri per sobre de la vorera, ja que té una amplada de set metres. La resta del recorregut preveu voltejar les rotondes i fer passar els vianants i ciclistes pels vorals del pont, tot acompanyat de la senyalització corresponent.

Tecplan ha presentat una baixa econòmica que ha hagut de justificar davant la mesa de contractació. Ha estat l’empresa que ha presentat una millor oferta econòmica, el que representava 60 dels 100 punts possibles a aconseguir a la licitació. El concurs també tenia en compte la proposta organitzativa i la solució tècnica proposada al projecte amb la metodologia a aplicar. El termini de lliurament del projecte un cop elaborat és de dos mesos. El cost per a l’erari públic és de 16.449,07 euros (amb IVA).

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article