La segona Fira d’Economia Social i Solidària aposta per teixir més xarxa

per Jordi Pascual

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El 17 de juny des de les 11 del matí i fins a les set del vespre a la rambla del Celler se celebrarà la segona Fira d’Economia Social i Solidària, després que a l’octubre passat se celebrés la primera edició. A banda de la data i la durada, aquesta nova fira planteja un canvi substancial, ja no només està organitzada per la Xarxa local d’Economia Solidària (XES) sinó que també hi participa Cellers de Cooperativisme, la branca del Vallès Occidental sud del programa d’Ateneus Cooperatius de la Generalitat en què participen les XES de Sabadell, Terrassa i Sant Cugat amb una empresa cooperativa de cada municipi –la santcugatenca és Doble Via– i sota el paraigua de l’Ajuntament de Sabadell i el Consell Comarcal.

Els objectius de fer d’espai de trobada entre persones que volen consumir seguint criteris ètics i empreses que fan esforços per oferir serveis i productes respectuosos amb la societat i el medi ambient així com de fomentar la trobada entre projectes per ajudar a la cooperació pròpia de l’economia social continuen sent el gran motiu de la fira. Anna Fernández, representant de la XES local, i Glòria Marin, de l’Ateneu Cooperatiu, expliquen que l’objectiu de la nova edició és superar la primera en què van participar 23 projectes i van passar unes 1.000 persones.

Les inscripcions per a empreses i projectes restaran obertes fins el 7 de juny a través de la web de la XES local a un preu de 25 euros. Actualment hi ha prop d’una vintena d’inscrits i esperen un pic durant els darrers dies que els deixi en una xifra propera als 30 projectes. Hi poden participar col·lectius que formen part de la XES a nivell local com de fora sempre i que defensin els valors de l’economia social i solidària.

En el marc de la fira hi haurà una xerrada sobre l’economia social i solidària a l’educació amb l’explicació de l’experiència de les cooperatives d’alumnes i la participació de l’Arbreda, Creanova i Nuna. També hi haurà una taula rodona sobre el paper d’aquest tipus d’economia amb les experiències de Som Energia, Som Connexió, Som Mobilitat i Coop 57. La segona edició, que també pretén fer d’altaveu dels projectes de finances ètiques, estarà formada per les parades dels projectes expositors, per un vermut musical i un speaker corner en què els inscrits podran explicar les seves iniciatives. També hi haurà un espai infantil a càrrec d’Abacus.

A banda de l’impuls de Doble Via, la XES i el programa d’Ateneus Cooperatius, l’acte compra amb la col·laboració de l’Ajuntament, elCugatenc, Cal Temerari i Biciclot i el finançament estatal. D’aquesta manera, l’economia social i solidària segueix prenent embranzida a Sant Cugat amb la tasca paral·lela i conjunta de Cal Temerari des del Sincrocoop, la XES, els Ateneus Cooperatius i l’Ajuntament amb la redefinició del concurs d’emprenedoria social.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article