Promusa licita l’obra del Mercat de Volpelleres

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Simulació del nou mercat. Imatge: Projecte elaborat per Vilo Arquitectes

Tal com figura al Perfil Contractant de l’empresa pública d’habitatge, ha començat el concurs públic per adjudicar les obres del nou Mercat de Volpelleres. Després que el 26 de maig el gerent de Promusa, Lluís Hosta, aprovés l’inici del procediment i s’anunciés el tràmit al lloc web de l’empresa, al Butlletí Oficial de la Província i al diari Ara, comença el període de temps en què les empreses interessades poden presentar ofertes, un termini que acabarà el 23 de juny. El pressupost màxim previst és de 2.253.086,54 euros (amb IVA).

L’adjudicació depèn en un 45% de l’oferta econòmica mentre la resta dels punts es prenen del grau de coneixement del projecte (8%), de l’organització i planificació de l’obra (14%), de la reducció del termini d’execució –ara previst en 10 mesos des de la signatura del contracte– (6%), de l’equip humà i els mitjans materials (12%), de l’ampliació del termini de garantia –ara prevista de 36 mesos– (9%) i altres millores sobre el projecte (6%). No se sabrà quina és l’empresa guanyadora fins al juliol.

El projecte, elaborat per Vilo Arquitectes, preveu ocupar els baixos de l’edifici Volpelleres Centre, ubicat entre les avingudes de la Clota i Can Graells i el carrer Benet Cortada, seguint l’avantprojecte fet per Promusa en base a les indicacions fetes al projecte executiu de l’immoble. D’aquesta manera, el supermecat existent quedarà a la planta inferior mentre el mercat ocuparà la superior amb un accés compartit i dos específics des del carrer Benet Coartada i a un espai de vianants que queda a l’exterior de l’edifici.

El Mercat ocuparà tota la planta baixa amb els locals comercials i el que es preveia com a moll de càrrega i zona de magatzems. Això implicarà cobrir part de la planta baixa que actualment crea una mena de plaça, on s’haurà d’acollir la part central del mercat. S’hi plantegen 19 parades, set de les quals podran tenir sortida de fums. Hi ha tres parades que tindran la possibilitat de funcionar fora dels horaris del mercat com locals comercials. La majoria, 10 en total, s’ubicaran sota el bloc d’habitatges i tindran la funcionalitat típica d’una parada de mercat. Les sis restants es col·locaran a una illa central que tindrà l’estructura per suportar el fals sostre. En total, 525,79 metres quadrats de zona comercial a més de zona d’aparcament i emmagatzematge i una planta altell amb 152,45 metres quadrats que quedaran lliures per poder definir un nou ús o ampliar el mercat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article