MES s’organitza a Sant Cugat

per Xavier Boix

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografia: Jordi Pascual

Aquesta setmana Moviment d’Esquerres de Sant Cugat (MES) ha presentat la seva estructura orgànica a la nostra ciutat. A principis d’any va ser quan hi va haver tots els moviments de confluència des de diferents orígens polítics que van acabar bastint aquesta organització de base ideològica socialista i independentista. Tal i com van afirmar ja en aquell moment i van repetir en la roda de premsa convocada aquest dijous, segueixen defensant el procés sobiranista de Catalunya. És per aquest motiu que demanaran la participació de la gent en la manifestació convocada per l’ANC i Òmnium el proper 11S a la Meridiana i, sobretot, a les eleccions del 27S que, segons defensen, tenen un clar valor plebiscitari. “No importa tant si omplim la Meridiana, ens interessa més que el 27S surtin més del 50% de paperetes de caràcter independentista”, va afirmar en Jaume Espina.

Jaume Espina serà el nou “delegat” de l’organització a Sant Cugat, un càrrec que suposa la coordinació de l’executiva, el que representaria les funcions del Primer Secretari al PSC, però segons explicà, de forma més assembleària. La comparació amb aquest partit no és casual perquè a la pregunta del nostre mitjà el propi Espina va respondre que la majoria dels militants provenen de les files d’aquesta organització política. Avui, MES compta amb 18 militants i la voluntat de la direcció local és tancar l’any havent arribat a trenta o quaranta.

Pel que fa a la resta de responsabilitats orgàniques, Ferran Villaseñor, regidor a l’ajuntament del Grup Municipal d’ERC-MES, forma part de la direcció nacional, on fa suport als municipis petits. En el màxim òrgan de direcció, el Consell Polític, també hi són en Francesc Osán, en Joan Gaya i l’Àlvar Roda.

Pel que fa als primers mesos de convivència amb ERC a Sant Cugat, els representants de MES van valorar de forma molt positiva la relació. “Vam participar en l’elaboració del programa electoral i la relació amb els regidors del Grup Municipal és excel·lent”, va afirmar en Ferran Villaseñor. MES va aconseguir en aquestes eleccions municipals 106 regidors arreu de Catalunya presentant-se amb ERC - el 70% de les candidatures - o amb ICV.

Sobre l’actualitat política local, expressament la moció de suport al caràcter plebiscitari del 27S i el posicionament sorprenentment favorable de les dues regidores d’Unió Democràtica, Espina va comentar la coherència de les regidores d’Unió Democràtica, “que representen la votació de Sant Cugat, on es va imposar el NO”. També van ressaltar l’èxit del Grup Municipal aconseguint convocar la comissió especial per la Costa del Golf i també el grup de treball per modificar el reglament dels consells de barri. Pel que fa al PSC i el seu posicionament en quan a la moció del Pacte per la Nit - recordem que l’abstenció del portaveu Pere Soler va provocar que hi hagués un empat i amb el vot de qualitat de l’alcaldessa es perdés la votació -, des de MES es qualificà als socialistes santcugatencs “d’apartar-se del treball conjunt de les forces d’esquerres”. De fet, per Ferran Villaseñor (ho avançàvem ahir), “el PSC està en crisi perquè no ha sabut representar a la ciutadania, han estat ells qui han canviat”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article