Una trentena d’entitats mostraran dissabte la vitalitat de l’economia social i solidària santcugatenca

per Jordi Pascual

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Han passat uns set mesos des que la Xarxa local d’Economia Social i Solidària (XES) va fer el seu primer acte públic a la ciutat. Va ser el 2 d’octubre a la plaça Pep Ventura. El temps va acompanyar perquè al final un total de 23 entitats tinguessin el seu espai d’exposició i 1.000 visitants veiessin que és possible consumir d’una manera responsable. El proper dissabte la XES santcugatenca i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental han preparat la segona edició d’una fira que ha crescut en nombre de participants, hores i actes, i aspira a fer-ho en assistència.

Tal com van explicar els organitzadors en roda de premsa, l’objectiu era arribar a unes 30 entitats. Justament una trentena de projectes estan inscrits un cop acabat el termini de registre. Tots ells són projectes socials, entitats, cooperatives i altres empreses de l’economia social, que entenen que el consum ha d’estar supeditat al benestar de les persones i al medi ambient. Tots ells representen una alternativa creixent –i, per tant, cada cop menys alternativa– davant un sistema econòmic que ha avançat cap a la reducció de costos i l’augment del beneficis, el que ha provocat deslocalitzacions, explotació i efectes nocius sobre la natura.

La Fira esdevé així un gran expositor d’entitats i empreses socials que podran mostrar d’11 del matí a 7 de la tarda a la rambla del Celler els seus serveis i productes. Però la Fira no és només una mena de mostra comercial sinó que, seguint els valors propis de l’economia social, també aposta per la reflexió al voltant del canvi de paradigma de l’economia. Així, la jornada s’acompanyarà a les 12 del migdia d’una taula rodona sobre noves formes d’ensenyament amb Cooperativisme a l’Aula, la Arbreda, Nuna i Creanova. Just seguit hi haurà un vermut musical amb Ari Bofill.

A dos quarts de 6 de la tarda es farà una nova taula rodona en aquest cas sobre com consumir responsablement en la nostra quotidianitat, aquells serveis que són essencials en el nostre dia a dia i que fins ara difícilment estaven lligats a un valor social. Per això, Som Energia –cooperativa de subministrament d’electricitat neta–, Som Mobilitat –cooperativa que aposta per una mobilitat mediambientalment sostenible amb vehicles elèctrics compartits i disseny de nous productes tecnològics–, Eticom-Som Connexió –cooperativa de telefonia i comunicacions– i Coop57 –entitat de finances ètiques.

Durant tot el dia les entitats amb expositor podran explicar el seu projecte a l’speak corner i, a més, Cellers de Cooperativisme, com a branca sud de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental tindrà un espai propi per difondre i dinamitzar l’economia social. Aquest és un projecte nascut arran d’un programa de la Generalitat que pretén fer créixer l’economia social a nivell comarcal amb la divisió territorial en tres àmbits coordinats des de les XES locals de Terrassa, Sabadell i Sant Cugat.

elCugatenc participarà en la Fira tant per informar-ne com per ser una iniciativa de caràcter social. Durant tot el dia serà amb estant propi en què explicarem el projecte, esclarirem dubtes, atendrem amics i subscriptors, farem nous subscriptors, vendrem l’Anuari 2015-2016 i donarem la possibilitat de reservar la següent edició, el 2016-2017, que sortirà publicada durant la primera quinzena de juliol.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article