El projecte dels nous vestidors de la ZEM Jaume Tubau estarà enllestit abans de l’agost

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

L’Ajuntament ha adjudicat la redacció del projecte bàsic i executiu i la direcció de l’obra per a la construcció d’un nou edifici per a la zona esportiva municipal Jaume Tubau, que inclourà els vestidors que s’havien anunciat a la constitució del Consell d’Esports d’aquest mandat acompanyats d’una sala polivalent, un magatzem i una sala tècnica. L’adjudicació es va fer efectiva el 9 de juny, quan va començar un període hàbil de 15 dies perquè l’empresa guanyadora formalitzi el contracte, que tindrà una durada d’un mes. Això significa que el projecte ha d’estar enllestit a molt estirar el 24 de juliol.

4RQ Enginyeria i Arquitectura ha estat la guanyadora del concurs públic amb la millor oferta econòmica. De fet, ha presentat una baixa econòmica –un preu tan baix que podria dificultar la realització de l’encàrrec seguint els paràmetres marcats per l’administració–, la justificació de la qual ha estat aprovada per la mesa de contractació capitanejada per la tinenta d’alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira. La redacció dels projectes i la direcció de l’obra té un cost de 25.748,87 euros (amb IVA) per a l’Ajuntament, més de 16.000 euros menys que el que s’havia marcat com a pressupost de licitació.

Al concurs han participat un total de 20 empreses, 11 de les quals van quedar descartades per no aconseguir la puntuació mínima requerida. Segons la resolució de la mesa, de les nou restants, 4QR Enginyeria i Arquitectura és la segona per la cua en puntuació pel que fa als criteris tècnics i funcionals en què es valorava la formació específica i acreditada dels components de l’equip, la proposta del programa de treball i del control dels objectius mediambientals i d’estalvi energètic del projecte.

La construcció dels vestidors de ZEM és un compromís polític pres per l’àrea d’esports del consistori aquest mateix mandat després d’anys de reivindicació de les entitats que fan ús de l’equipament. És una mesura que figura al Pla d’Acció Municipal (PAM) on es recullen les principals accions a desenvolupar durant el mandat, entre elles altres esportives com la construcció del pavelló de La Guinardera o la cobertura de les piscines del Parc Central.

Tal com va anunciar el govern el passat mes de juliol, totes tres mesures, així com la instal·lació de gespa artificial a la ZEM Sant Francesc i la construcció de la biblioteca central urbana al parc Ramon Barnils, es finançaran a través d’una subvenció de 3,5 milions d’euros atorgada per la Diputació. Els diners reservats per a la Jaume Tubau són 480.000 euros. Un cop l’empresa presenti el projecte, es podrà iniciar el tràmit per a la construcció. Això implicarà marcar un pressupost i iniciar un nou concurs públic obert. Els vestidors es construiran entre el camp de futbol gran i les pistes.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article