L’augment de la demanda deixa quatre infants sense escola bressol a La Floresta

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

“Tinc un nen que ara té un any i hauria d’anar a l’escola bressol l’any que ve però no ha entrat, estem a la llista d’espera”. Caterina Berguglia és una de les mares dels 10 infants que, acabades les preinscripcions, s’havien quedat sense plaça a La Mimosa, l’escola bressol de La Floresta. Havia aconseguit plaça a Valldoreix, el que havia marcat com a tercera opció. Durant el transcurs de la darrera setmana diverses baixes a la llista han permès que Berguglia pugui escolaritzar el seu fill al seu barri però continuen havent quatre infants a la llista d’espera.

“Veient la situació, vam demanar al Patronat Municipal d’Educació que ens dotés d’un altre grup”, explica la directora del centre, Marta Vives, “però ens han dit que no”. Explica que quatre dels 10 infants que inicialment s’havien quedat a la llista d’espera havien marcat La Mimosa com a segona o tercera opció, el que, considera, demostra un canvi de tendència al barri ja que la majoria de problemes de places es concentren a les escoles bressol del centre. Al seu parer, la denegació del nou grup que podria haver acollit la demanda i descongestionar l’únic grup existent respon a una decisió política.

Així ho afirmen també fonts del Patronat. Diuen que tenen constància del cas i que la denegació no és definitiva. Esperen veure com acaben d’avançar les llistes d’espera amb baixes, així com les possibles noves incorporacions abans de l’inici de curs, per estudiar la possibilitat de crear el nou grup. Segons aquestes mateixes fonts, que inicialment 10 nens es quedessin sense plaça a una escola bressol d’un districte de fora del nucli com La Floresta és un fet força inèdit.

L’augment de la demanda a La Floresta respon, en part, a un rejoveniment del barri. Al districte cada cop hi ha més famílies joves amb fills o que comencen a plantejar-se tenir-ne. Aquesta tendència també ha provocat que a infantil i primària de l’escola del barri els grups estiguin a punt de tocar la ràtio màxima d’alumnes per aula des que al curs 2012-13 el Departament els eliminés la segona línia del centre. La regidora d’Educació, Esther Salat, va dir al darrer Consell Escolar Municipal que el manteniment de l’arribada de població jove al districte podria suposar en un futur el retorn de la segona línia a l’escola.

A data de finalització d’aquest article, una setmana després d’haver demanat la informació, ni l’Ajuntament ni el Patronat han facilitat les dades de preinscripcions a les escoles bressol municipals. Tampoc han explicat com queda l’opció d’introduir una nova línia al centre després que la llista d’espera s’hagi reduït de 10 a quatre infants.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article