Els punts del govern al Ple de juny: adéu de Ramon Piqué, ordenança d'animals i Torre Negra

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Torre Negra, tal com desenvolupem a la contracrònica, ha estat el gran tema de debat dels punts portats pel govern. Si bé, el de juny també ha estat el Ple de comiat del regidor de la CUP-PC Ramon Piqué i s'han debatut altres assumptes rellevants com l'aprovació definitiva de l'ordenança d'animals. També pots consultar les mocions presentades pels grups polítics.

Ramon Piqué deixa de ser regidor.

Tal com va anunciar el seu grup municipal setmanes enrere, el regidor de la CUP-PC Ramon Piqué retorna l'acta de regidor per poder dedicar més temps a la seva feina fora de les institucions. Serà substituït per Lourdes Llorente. En el comiat ha explicat els seus origens familiars i polítics i ha defensat la tasca feta com a president del Consell de Barri de La Floresta. En el moment que s'ha aprovat la seva marxa, ha abandonat el Ple.

Es corregeix la creació de la plaça d'assessor de Pere Soler.

Després que al Ple anterior es creés la plaça d'assessor per a la tinença d'alcaldia d'Ocupació i Polítiques Comarcals, capitanejada per Pere Soler, el Ple de juny ha hagut d'aprovar una revisió del tràmit perquè hi havia una errada tècnica. El punt ha esdevingut una rèplica del debat del mes anterior amb crítiques pel creixement del cartipàs i pel sentit de la nova cartera. PP i Dimitri Defranc, amb les seves abstencions, han permès fer vàlids els vots favorables del govern per aplicar la mesura.

L'Ortiga explotarà novament la finca de Can Monmany.

Al febrer va sortir a concurs públic el contracte de gestió dels camps de la finca de Can Monmany. Tot i ser de propietat compartida entre l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix, la contractació només depenia del consistori. Després d'un procés en què han participat dues entitats, L'Ortiga i el grup Catalònia, ja s'ha decidit qui explotarà els camps i seguirà desenvolupant les tasques educatives i d'insersió de persones vulnerables. Amb un contracte de 10 anys i 4,69 hectàries, L'Ortiga, que ja explotava els camps durant els anys previs a través d'un conveni amb l'Ajuntament, seguirà sent l'encarregada de gestionar l'espai. La mesura s'ha aprovat amb les abstencions de la CUP-PC i el PP.

S'aprova definitivament l'Ordenança municipal sobre la protecció i la tinança responsable d'animals.

Després d'un procés d'exposició pública en què s'han rebut 54 al·legacions, tots els grups polítics han votat a favor de l'aprovació definitiva de la nova Ordenança sobre la protecció i la tinença responsable d'animals. El canvi més substancial respecte a l'esborrany és que, de moment, no es permet l'entrada d'animals als autobusos municipals, tal com havia criticat el col·lectiu de conductors. Si bé, aquest ha estat un dels punts de debat ja que, no estant aprovat, s'emplaça a tancar-lo de cara a la tardor, el que deixa una aprovació definitiva que realment no ho és.

S'inicia la modificació del PGM del tercer intent de protecció de Torre Negra.

Després del seguit de sentències en contra de les modificacions urbanístiques amb què l'Ajuntament havia intentat declarar Torre Negra com a sòl no urbanitzable i de l'expulsió del sector del Parc Natural de Collserola, el consistori ha encetat el tercer intent de declarar el sòl com a no urbanitzable. Ha iniciat el tràmit de la tercera modificació del Pla General Metropolità (PGM) seguint l'estel de l'avanç que es va aprovar al Ple de febrer. Ciutadans diu que cal buscar noves mesures i el PP que cal asseure's amb els propietaris. Malgrat això, s'ha optat per mantenir la declaració de sòl no urbanitzable exceptuant el reconeixement com a sòl urbà del Club Tennis Natació, l'escola l'Avenç i l'entorn de la urbanització Torre Negra, aprovant-se l'inici de la modificació amb l'únic vot contrari dels taronja i l'abstenció dels populars.

S'aprova definitivament la modificació urbanística a les cases dels mestres.

Per poder implementar el projecte de masoveria urbana a les cases dels mestres de La Floresta calia moure urbanísticament part d'una pastilla reconeguda com a equipament perquè es pogués fer el pati del darrere de les cases. Va ser un tràmit que es va iniciar al Ple de febrer i que ha estat aprovat definitivament amb els vots favorables de tots els grups polítics a excepció de les abstencions del PP i Ciutadans.

Un pas mes per fer la biblioteca central urbana al parc Ramon Barnils.

Amb la licitació del projecte en marxa, el Ple de maig ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups a excepció de la CUP-PC i Ciutadans, que han votat en contra, un text refós que ha de complementar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) aprovada al Ple de juliol per la qual una part del parc Ramon Barnils passa a tenir una doble qualificació de zona verda i equipament Els partits contraris diuen que es perd un espai important per a la ciutat que pot acollir molts actes públics. Els taronja, a més, diuen que la inversió no és la prioritat més important.

Nova modificació pressupostària per fer l'edifici de La Mirada.

El Ple de maig ha aprovat amb els vots favorables del govern i l'abstenció de la resta de grups (excepte en alguns punts votats per separat) la dinouena modificació pressupostària, la principal acció de la qual és fer la reserva de 6,5 milions per avançar el pagament de la construcció del nou edifici de La Mirada, la dotzena escola actualment ubicada en barracons al costat de l'Olivera. El govern ha anunciat que serà una construcció que permetrà acollir tres línies. Si bé, la partida es treu de la previsió de fer una sala de concerts, un fet que ha estat criticat, sobretot, per Èric Gómez, d'ERC-MES, tot i el compromís pres pel tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, de preveure l'acció en els propers pressupostos. En l'àmbit econòmic també s'han repassat els temps de pagament a proveïdors: 26 dies a Promusa, 20 a Cugat.cat, 41 a l'Ajuntament i 24 al Patronat Municipal d'Educació.

Pugen els preus dels aparcaments municipals vigilats.

Tenint en compte la pujada de l'IPC, s'aprova augmentar el preu dels aparcaments de Lluís Millet, Quatre Cantons, Monestir i plaça de la Vila. Es marca un preu de 0,040317 euros el minut per a estades de menys de 120 minuts i de 0,026442 al minut en el moment que se superin les dues hores. L'estada de més de 10 hores i fins a 24 tindrà un preu de 17,53 euros. S'han aprovat amb els vots favorables de tots els grups excepte les abstencions de la CUP-PC i ICV-EUiA.

S'aprova un Pla Estratègic de Subvencions 2017-19.

D'acord amb la llei i la moció presentada per Ciutadans ara fa més de mig any, el consistori s'ha dotat d'un Pla Estratègic de Subvencions per als anys 2017-19 a mode de planificació. Es defineixen preincipis, àmbits d'aplicació, mofalitat de pagament i paràmetres a avaluar en funció de la seva efectivitat. L'oposició no ha participat en l'elaboració perquè, segons el govern, el document ja està molt pautat per la llei. Tots els grups a excepció del PP, que s'ha abstingut, han donat suport a la proposta.

673.561 euros en cooperació durant el 2016.

El consisotri destina un 0,7% del seu pressupost ordinari a projectes de cooperació, el que al 2016 han suposat 673.561 euros. En forma de dació de compte, el govern ha explicat a grans trets el destí d'aquests diners. L'aportació més gran, de 121.000 euros, ha anat a parar en forma d'ajuts a la població refugiada i desplaçada. En segon lloc, amb 53.125,38 euros hi ha l'aportació a Sant Cugat amb el Poble Sahrauí, seguit dels 39.5000 euros que van a parar a la UNIPAU. Més endavant desenvoluparem amb més detall aquestes xifres.

S'aprova definitivament el Codi de conducta dels càrrecs electes i personal directiu.

Sense cap al·legació s'ha aprovat definitivament el Codi de conducta que han de seguir els càrrecs electes i personal directiu del consistori. Entre d'altres mesures, els regidors als quals se'ls obri un judici oral hauran de renunciar al càrrec. Si bé, esdevé una mena de codi ètic que no té capacitat sancionadora si s'incompleixen els acords que conté.

 

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article