Un clam de famílies demana acabar amb els cursos bolet

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L'alcaldessa demana silenci a les famílies concentrades a la porta de la sala de plens. Fotos: Jordi Pascual

Més de 200 persones s’han concentrat a la porta de l’Ajuntament mentre a l’interior se celebrava la sessió plenària corresponent al mes de juny. Convocats per la Coordinadora d’Associacions de Familiars d’Alumnes (AFAs), demanen que es posi solució a l’ajustament de les ràtios i la mancança de recursos que suposen els cursos bolet que de cara al curs vinent el Departament ha anunciat per a les escoles del Turó de Can Mates i Collserola. En una intervenció a l’Audiència pública, la presidenta de la coordinadora, Carme Roca, ha demanat al govern que forci al Departament perquè els de l’any que ve siguin els últims cursos bolet que hi hagi a la ciutat, perquè actuï per evitar l’empitjorament de la qualitat dels centres que els acullen, perquè exigeixi solucions per als cursos intermedis que ja no poden acollir noves incorporacions per la massificació de les aules i perquè es comenci a treballar per fer la tretzena escola al municipi. També demanen esclarir quines competències té el Departament i quines l’Ajuntament per trobar l’acord que posi fi a 11 anys de cursos bolet.

La regidora d’Educació, Esther Salat, davant les desenes de famílies i nens que han entrat a la sala de plens mentre moltes altres s’han quedat a les portes, ha pres el compromís d’exigir a la Conselleria la dotació de mestres especialistes corresponent als cursos bolet i de reunir-se amb els centres afectats per estudiar les necessitats i traslladar-les al Departament. Pel que fa a la resta de peticions, no ha dit res que no hagués comunicat ja a les famílies i els centres al darrer Consell Escolar Municipal. Assegura que l’Ajuntament es troba al costat de les escoles i que, per això, avançarà el finançament de l’escola La Mirada, la partida pressupostària de la qual s’ha aprovat en una modificació pressupostària debatuda en el mateix Ple.

El canvi als pressupostos ha estat aprovat amb vots separats ja que incloïa altres canvis. De fet, per tal de poder sufragar els 6,5 milions de la construcció de la nova escola, el govern ha eliminat la partida que tenia guardada per fer la sala de concerts que s’havia compromès arran de l’acord d’estabilitat pressupostària ja trencat amb ERC-MES. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet, assegura que és un compromís que compliran de cara a l’any vinent tot i que ara ja no figura als pressupostos. Si bé, les JERC, que han mostrat una pancarta denunciant 12 anys d’incompliment de la realització de la sala, i Èric Gómez, regidor d’ERC-MES, han denunciat la destrucció momentània del compromís.

El Partit Popular tampoc veu amb bons ulls la proposta ja que considera que s’acaba fent copagament per una escola ja que el consistori pagarà inicialment un 100% de l’actuació i només se li retornarà a partir del 2020 el 80%. L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha demanat que els grups que no votessin a favor de la modificació expliquessin que “no volen prioritzar La Mirada” tot i que Gómez ja havia advertit que el govern els posava davant d’una falsa dicotomia entre escola i sala de concerts. La resta de grups, tot i que preocupats per la viabilitat econòmica, no s’han mostrat contraris a la proposta tot i que Ciutadans ha recordat que al Ramon Barnils s’utilitza un espai que al Pla d’Equipaments es preveia per fer una escola per acabar fent una biblioteca que, a més, el seu partit considera innecessària; un debat que provenia d’un punt anterior i, de fet, del juliol passat quan es van iniciar els tràmits per fer-ho possible.

La reivindicació de la Coordinadora d’AFAs s’ha fet entre crits i cartells en contra dels cursos bolet i amb desenes d’assistents amb samarretes grogues amb el lema “SOS ensenyament públic”. Tot i que la majoria de la reivindicació ha girat al voltant dels centres de primària, una mare d’un estudiant del Leonardo da Vinci també ha criticat l’estat de manteniment de l’edifici que, recorda, malgrat el trasllat de la secundària i el batxillerat seguirà tenint ús educatiu per als alumnes de cicles formatius.

A l’Audiència també hi ha hagut crítiques pels sorolls en la nit i la previsió de la Festa Major per part de l’Associació de Veïns del Centre, peticions personals sobre com quedaria urbanísticament una parcel·la a l’àmbit de Torre Negra si s’aprova la modificació plantejada pel govern, la reivindicació de la insonorització i eliminació de la torre d’alta tensió de Mas Gener, la petició d’arribada de l’autobús i l’aigua a Can Barata i una crítica per la pujada dels preus del lloguer.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article