L’Associació de Veïns de Les Planes se salva ‘in extremis’

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Sis veïns que han acudit a l’assemblea extraordinària que podia suposar la mort de l’Associació de Veïns de Les Planes s’han erigit com l’esperança de continuïtat de l’entitat. Cinc d’ells van acordar just el dia anterior que havien de presentar una candidatura per preservar la lluita veïnal després que la junta anterior hagi dimitit en bloc després d’anys de feina pel barri. Finalment, amb un altre veí que s’ha sumat a l’equip, han acabat esdevenint la junta entrant amb el suport unànime de la vintena d’assistents a l’assemblea.

Tots sis integrants tenen vincles socials i amb altres entitats. Són Eva Puigjaner, Ignasi López, Marcia Villarraso, Diana Otero, César Serrano i Quim Prats. De moment no tenen decidits els càrrecs que ocuparan, un fet que es tractarà en una altra assemblea oberta, ja que l’única convicció de la seva unió ha estat allargar la vida de l’entitat. En la següent trobada, que se celebrarà durant les properes setmanes, definiran el projecte en base a la informació que rebin de la junta sortint.

De moment tenen clar que els equips anteriors han fet bona feina per Les Planes, sobretot davant l’Ajuntament. Així i tot, ja apunten a possibles millores: “Volem més participació per no trobar-nos de nou amb la situació actual”, explica López. De fet, el crit d’auxili ha servit perquè alguns veïns s’hagin apropat a l’assemblea demanant ser socis. També tenen clar que cal treballar conjuntament amb altres entitats del barri, seguint l’espurna de la unió social que hi ha hagut per cancel·lar la Festa Major després que el govern comuniqués que la coberta de l’Espai Pere Grau no estaria acabada a temps.

La junta entrant té veïns històrics i nouvinguts durant els darrers anys, el que ha de permetre tenir la visió històrica dels avenços i les reivindicacions dels nous conciutadans del barri. Diversos membres de juntes anteriors han oferit el seu ajut com a socis ja sigui per qüestions organitzatives com per no ensopegar sempre amb la mateixa pedra quan es tracti una nova reivindicació. Tots els assistents han aplaudit la tasca feta pels equips predecessors i, especialment, la d’Agustina Alonso, que s’ha encarregat de coordinar l’entitat durant les darreres setmanes crítiques.

Durant la seva existència l’associació ha treballat per la millora del barri participant amb projectes d’envergadura com el Pla de Barris o la cobertura de l’Espai Pere Grau. Han sigut membres actius del Consell de Barri i han participat en l’organització de la Festa Major, entre molts altres assumptes. Amb el canvi, tal com demanava Alonso el mes passat, s’ha aconseguit un relleu generacional que permetrà detectar nous problemes i noves maneres d’afrontar-los.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article