Surt a concurs públic l’obra de rehabilitació de La Unió

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge: Projecte de Dimé Fabré Torras i associats

En el Ple municipal de maig es va posar en marxa el consorci format per l’Ajuntament i La Unió Santcugatenca amb tres membres de la junta de l’entitat i diversos representants tècnics i polítics del consistori, també Núria Gibert (CUP-PC) i Aldo Ciprian (Ciutadans) com a representants de l’oposició. Amb el nomenament dels membres del consorci el govern deia que s’obria la porta a la immediata licitació de les obres de rehabilitació de l’equipament cultural del centre.

Finalment, el 23 de juny ha sortit publicat l’anunci de la licitació al Diari Oficial de la Generalitat i al Perfil Contractant del consistori. El pressupost de licitació és de 5,4 milions d’euros (amb IVA) tot i que el preu definitiu dependrà de les propostes que presentin les empreses concursants. La durada del contracte serà d’un any i sis mesos. Tenint en compte que l’obertura dels sobres de les propostes acabarà a finals d’agost, les obres podrien acabar just a final de mandat, tot i que inicialment la tinenta d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, va dir que s’allargarien una mica més perquè es preveien de dos anys.

En la puntuació el concurs, l’oferta econòmica tindrà un 60% del pes mentre els restants dependran del coneixement del projecte executiu de rehabilitació i de la planificació, programació i tractament de l’obra. La redacció del projecte bàsic i la direcció d’obres es va adjudicar a l’abril del 2016 per 326.700 euros a l’empresa Dimé Fabré Torras i associats. Prèviament a les obres, al Ple de juliol, es va aprovar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que havia de permetre adaptar l’ordenament urbanístic per acollir la nova estructura de l’equipament.

L’edifici mantindrà la platea del teatre i la sala Anselm Clavé però amb una rehabilitació que ampliï l’equipament garantint l’eficiència energètica. Es pretén fer un espai versàtil amb 400 localitats amb dos balcons laterals. Per garantir l’accessibilitat es dissenyarà la sala perquè es pugui accedir a peu pla. S’ha tingut en compte un estudi acústic que ha de permetre la bona sonoritat de la sala per a les representacions teatrals i musicals. De fet, el Pla Director de Música Clàssica contempla La Unió com un dels espais on interpretar aquest tipus de música.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article