Es presenta a Sant Cugat l'Espai Demòcrata de Catalunya

per Xavier Boix

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies: Xavier Boix

 

Ahir a la tarda es va presentar al Restaurant Versió Original l'espai Demòcrata de Catalunya a Sant Cugat. Seria el que en altres partits se li diu a l'agrupació, secció o assemblea local. En paraules d'un dels presents, Albert Latorre, aquesta idea de l'espai “respon a la nova forma de fer política que cerquem, un nou lloc de trobada, un espai on es troba i s'aprofita el talent de la gent".

En aquest nou partit que, després de la votació del 14 de juny on no va vèncer el suport al procés encapçalat per Artur Mas i del que una part important de la militància se'n va sentir rebutjada, recull bona part de la militància expulsada d'UDC o que ha marxat de forma voluntària però no només. Els seus portaveus provisionals han manifestat que no tothom a Demòcrates.CAT són "ex" d'Unió. "En aquests moments som uns 50 voluntaris a Sant Cugat i tenim dos portaveus provisionals fins el 27 de setembre, data fins la que hi haurà aquesta estructura que s'ha fet per donar resposta a aquest repte prioritari".

Els portaveus provisionals seran el Tinent d'Alcalde d'Economia Carles Brugarolas i l'ex-director (des d'ahir, ara responsable d'economia social i cooperativa) de la Fundació Sant Cugat Actiu, Lluís Fernández. Els trets diferencials respecte al seu partit d'origen no són però només la defensa plena d'un nou país i el caràcter plebiscitari d'aquestes eleccions, en les que creuen que tindran un paper com a organització, "no pensem que sigui el més important qui va més endavant o no pel caràcter de referèndum que tenen", segons Brugarolas. Fernández ha afirmat que "tot i seguir defensant els mateixos valors que Unió Democràtica, els de la democràcia cristiana, defensem un partit transparent, sense finançament bancari, amb primàries obertes, amb una estructura lineal i no jerarquitzat". "No volem aparell", ha reblat Brugarolas. A nivell comarcal, l'estructura organitzativa provisional i, segurament només per les eleccions del 27S, compta com a portaveus amb el santcugatenc Xavier Amador, ex-regidor i la terrassenca Cristina Valverde.

Pel que fa a l'organització local, les dades semblen il·lusionants, sempre segons la versió dels portaveus locals. "A la gent li fa il·lusió aquesta nova forma de fer política que proposem", ha afirmat Brugarolas. Segons les seves dades, a nivell nacional compten ja amb més de 1.000 voluntaris (terminologia usada per aquesta organització, enlloc de militants o afiliats) i cada dia s'estarien donant d'alta entre 30 i 40 de nous, "molts que mai han estat en la política". Serien la cinquena força nacional si es té en compte també els càrrecs electes i alcaldes i fins avui mateix no estarà registrat com a partit polític. Després de les eleccions del 27S tenen previst fer un Congrés on han manifestat que "tots els voluntaris que vulguin podran tenir responsabilitats perquè hi ha molta feina a fer i cal fer-la en equip", ha explicat Fernández.

Preguntats pel nostre mitjà per com s'ha de nomenar el nou "tripartit" governant a Sant Cugat i què passarà amb les seves ex-companyes de partit amb les que comparteixen tasques de govern, Brugarolas ha respost que "ens vàrem presentar amb uns pactes de federació i ara hi ha un trencament però no hi hauria d'haver cap implicació encara que es doni suport a candidatures diferents el 27S". Des de la taula també s'ha afegit que "hi ha governs de diferents partits als ajuntaments que defensen posicionaments diferents respecte al procés nacional i no passa res". Brugarolas, de totes formes, ha seguit afirmant que "dins Unió hi ha gent que s'ha quedat i que defensa el procés cap a la independència i a nosaltres ens interessa que el govern estigui cohesionat", en clara al·lusió al posicionament de les seves companyes de govern que en el darrer ple van votar a favor del caràcter plebiscitari del 27S.

En aquest sentit, en Xavier Amador ha afegit que "no és la gent de Demòcrates.CAT qui marxen de la federació, nosaltres som on hem estat sempre, qui ha deixat la federació ha estat Unió, que fa un pas cap a on no se sap en un moment massa important pel país. Nosaltres no hem agafat el camí més fàcil. Passi el que passi el 27S, Demòcrates.CAT seguirà existint perquè no ens hem constituït per anar a parar a un altre partit, sinó ja haguéssim demanat l'entrada".  També ha declarat que en el cas del govern de Sant Cugat hem de pensar que hi haurà un regidor demòcrata dins el govern de CiU. Brugarolas, a pregunta dels mitjans, s'ha mostrat disgustat pel paper que està tenint UDC en les darreres setmanes respecte al procés nacional, però alhora ha volgut deixar clar també que "és probable que algun dia en tornem a retrobar i el responsable és tendir ponts".

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article