Més de 160.000 euros en subvencions d’utilitat pública

per Jordi Pascual

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Gràfics: Jordi Pascual

La Junta de Govern del 29 de maig va aprovar l’atorgament dels ajuts per al foment de projectes, activitats i serveis considerats d’utilitat pública i interès social durant el 2017. Seguint les bases que el mateix òrgan va aprovar al febrer, el consistori ha atorgat un total de 168.632 euros distribuïdes entre educació, cultura, polítiques socials, medi ambient i esports. En total s’han aprovat 75 subvencions i se n’han desestimat 32.

L’àmbit educatiu ha estat el més amb 54.682 euros, que majoritàriament es distribueixen l’Escola Fusió de Música i Dansa (25.080 euros) i Musicar (24.552 euros) pel foment de l’aprenentatge musical. La resta de la partida va a parar a Ed-Building (1.800 euros), que organitzen escoles de pares i mares, xerrades, tallers i assessorament pedagògic, seguides de les associacions de familiars d’alumnes (AFA i AMPAs) del Gerbert d’Orlhac, La Mirada, Collserola, La Floresta, Santa Isabel i Pi d’en Xandri amb 500 euros cadascuna i la de Pins del Vallès amb 250.

La cultura –conjuntament amb joventut– ha estat el segon àmbit més beneficiat amb 50.000 euros. Els cinc principals beneficiaris han estat Can Ninot (6.000 euros) per la programació estable de titelles, el programa de Festa Major i el d’arts escèniques; Jazz en viu (5.500 euros) per fer el seu cicle de concerts; l’Associació dels Amics dels Veterans i Regalèssia (4.700 euros) per l’organització del concurs d’arrossos; Llibre Gegant (3.500 euros), i la Societat Coral La Unió Santcugatenca (3.500 euros) per la 42a Trobada Nacional de Bastoners.

De les 19 subvencions restants de l’àmbit cultural només la de Marc Vidal (3.000 euros) pel Festival Internacional de fotografia i la de l’Associació de Veïns de Volpelleres (2.500 euros) per fer la programació d’activitats del 2017 passen dels 2.000 euros. L’entitat de Volpelleres rep 1.000 euros més que les altres tres associacions veïnals més subvencionades, la de Sant Joan de Mira-sol per fer activitats infantils, de cuina, tast de vins, exili cançons a escena, un concert de rock i un de Nadal; la de la Serreta per a la XIII edició del Bosc Literari, i la de Sol i Aire per la seva Festa Major.

Pel que fa a les entitats d’interès social, totes elles sumen 30.550 euros, essent les més beneficiades Assadega’m, associació per a la prevenció de l’ansietat i la depressió, amb 4.300 euros; l’Associació Pim Pam Pum, que organitza activitats lúdiques per recaptar fons per a ONGs, amb 3.300 euros; la Fundació Amics de la Gent Gran amb 3.000 euros; la Fundació Provada Autisme GURU amb 2.800 euros, i la Fundació Privada Jeroni de Moragas amb 2.700 euros.

Els 19.000 euros de medi ambient es reparteixen entre El Cau Amic (3.600 euros), la comunitat de propietaris del carrer Sant Francesc Xavier 19, Pau Fortuño d’El Mussol (1.041,81 euros), l’Ateneu (800 euros) i l’Associació Hort de Mira-sol (300 euros). Pel que fa a les entitats esportives, en total s’han aprovat subvencions per un valor de 14.400 euros –d’algunes, a data de l’aprovació a la Junta de Govern encara mancava alguna documentació a entregar per part de les entitats–, fent el pòdium la Unió Ciclista (2.250 euros), el Club Excursionista Independent (1.800 euros) i el Club Natació Sincro (1.600 euros).

Les propostes rebutjades

De les 32 propostes desestimades, els serveis tècnics del consistori han considerat majoritàriament que o no estaven ben definides o ja es garantien en el marc d’un conveni o algun programa concret. D’aquesta manera, entre d’altres, s’han quedat sense subvenció la parròquia de Sant Pere, les associacions de veïns del barri del Monestir – Sant Francesc i la de Can Mates, els pastorets de La Floresta, la Coordinadora d’Entremesos i els Diables.

En l’àmbit esportiu, les justificacions són diferents. El Club Esportiu Senglar Orientació i el Club Petanca Sant Francesc no reben subvenció perquè, segons els serveis tècnics municipals, no han presentat la justificació de la subvenció de l’any anterior mentre el Mira-sol Baco perquè ja rep una subvenció municipal amb la mateixa justificació. El llistat de subvencions concedides i denegades es pot veure complet al lloc web del consistori.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article