Punts del govern al Ple de juliol: estrena de Lourdes Llorente, canvi de portaveu a ICV-EUiA i tarifació social a l'OMET

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

L'estrena de Lourdes Llorente com a nova regidora de la CUP-PC ha estat un dels punts principals dels que portava el govern, que també ha proposat començar a aplicar la tarifació social als seveis esportius de l'OMET i donar suport a la candidatura de la sardana per esdevenir Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, entre d'altres. També pots consultar el debat de les mocions i la contracrònica de la sessió plenària del juliol.

Ramon Gutiérrez ja és portaveu d'ICV-EUiA.

Al Ple de juliol s'ha donat compte del canvi a ICV-EUiA pel qual el que fins ara era el seu segon regidor passa a tenir les tasques de portaveu. Gutiérrez s'acull a una dedicació exclusiva, com la que tenen Núria Gibert (CUP-PC) i Mireia Ingla (ERC-MES), per la qual cobrarà 35.000 euros anuals bruts amb la seguretat social a banda.

El jutjat dóna la raó a l'Ajuntament pel tancament del Cànem Mil·lenari.

El govern ha donat compte al Ple de juliol de la sentència desestimatòria davant el recurs presentat per l'associació cannàbica Cànem Mil·lenari pel seu tancament després de l'estiu del 2015. L'associació pot recórrer però, de moment, la sentència dóna la raó a l'Ajuntament pels decrets i l'ordre de precintar el club. Del conflicte i a proposta de Ciutadans es va aprovar la creació d'una taula amb totes les parts implicades en què es treballaria una ordenança sobre els clubs de cànnabis que finalment es va aprovar l'abril passat.

Lourdes Llorente ja és regidora de la CUP-PC i Núria Gibert presidenta del Consell de La Floresta.

Després de la marxa de Ramon Piqué, la CUP-PC ha renovat la regidoria que recau en mans de Lourdes Llorente. La nova regidora ha jurat el càrrec per imperatiu legal, treballant per la independència dels Països Catalans i pel referèndum i criticant la monarquia espanyola. Al Ple també s'ha donat compte del canvi en la presidència del Consell de Barri de La Floresta, fins el moment capitanejat per Piqué. Núria Gibert, portaveu del mateix grup municipal, és la nova presidenta.

S'actualitza el Pla d'Actuació Municipal d'Incendis.

Tots els grups polítics han votat a favor de l'actualització de l'anomenat PAM d'Incendis que funciona com un manual d'actuació davant dels possibles incendis forestals que es puguin produir a la ciutat. El document actualitza alguns elements cartogràfics però, en essència, contempla actuacions similars davant d'un possible incendi.

S'aprova provisionalment un Pla especial perquè ESADE pugui construir noves instal·lacions esportives.

Després d'haver-se aprovat una modificació per reordenar l'edificabilitat, només el govern ha votat a favor de l'aprovació inicial d'una modificació provisional que ha de permetre regularitzar ESADE i que pugui ampliar amb noves instal·lacions esportives. L'oposició en boc s'ha abstingut. En el temps d'exposició pública s'han rebut al·legacions dels impulsors del projecte, que no s'han inclòs per no ser incompatibles amb la proposta redactada, i del grup empresarial Núñez i Navarro. L'aprovació provisional permet elevar l'expedient a la comissió d'urbanisme de la Generalitat que ha de permetre l'aprovació definitiva.

Tràmit urbanístic per un nou edifici residencial a Volpelleres.

Just al costat del futur mercat de Volpelleres es farà una nova edificació residencial. El Ple de juliol ha servit per aprovar una modificació d'un estudi de detall de la parcel·la que ha permès moure l'edificabilitat perquè l'edificació no quedés excessivament enganxada a la ja construïda al solar adjacent. La mesura ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups a excepció de les abstencions de la CUP-PC i el PP. Amb això, el promotor pot començar a treballar per construir el nou edifici.

S'acaba el tràmit de cedir el terreny per fer el Leonardo da Vinci.

El nou edifici del Leonardo da Vinci ja està en construcció i l'Ajuntament ha decidit tancar l'expedient de la cessió del terreny a la Generalitat. Tots els grups han votat a favor d'aquesta mesura, a excepció del PP que s'ha abstingut.

La tarifació social arriba a l'OMET.

El Ple de juliol ha aprovat un pas més en l'aplicació de la tarifació social amb l'inici de l'aplicació en l'àmbit esportiu a través de l'Oficina Municipal. La proposta del govern contempla tres rams de renda que poden ser bonificats amb un 50%, 30% o 15% de descompte en els seveis de l'OMET. Les rendes més altes no pagaran més ja que no es puja el preu de partida. S'ha fet una reserva al pressupost de 80.000 euros modificables. Es manten les bonificacions per família nombrosa i monoparental, de tal manera que el ciutadà pot elegir la bonificació que més li convingui sense poder-les acumular. Les esquerres han coincidit a dir que cal aprofundir més en l'assumpte. ICV-EUiA, que és el partit que més bandera ha fet de la tarifació durant els darrers temps, ha demanat un estudi previ de rendes i pujar el preu per a les rendes més altes. Si bé, el govern posa en valor no haver augmentat el preu a ningú. També Ciutadans ha reconegut la proposta com un bon punt de sortida. La proposta s'ha aprovat amb les úniques abstencions de la CUP-PC, ICV-EUiA i PP i el vot favorable de la resta de grups.

Nova modificació pressupostària.

El govern, ERC-MES i Dimitri Defranc han votat a favor de la 24a modificació pressupostària del 2017 que ha de permetre, entre d'altres, pagar les obres de tancament de la deixalleria, millorar l'entorn de les escultures de Pep Codó a l'avinguda Pla del Vinyet, adquirir un centre de processament de dades, reconduir l'estalvi energètic de la marató d'estalgia (12.000 euros) a aplicar mesures contra la pobresa energètica i fer millores a la pèrgola fotovoltàica del parc Ramon Barnils.

L'Ajuntament dóna suport a la candidatura de la sardana a la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

La Junta de Portaveus ha acordat una declaració oficial per la qual el consistori dona suport a la candidatura de la sardana per esdevenir Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. És un acord de totes les forces polítiques.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article