Els veïns demanen manteniment i accessibilitat als carrers de l’entorn de l’estació

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Per primera vegada el Consell de Barri del Centre-Oest s’ha celebrat a la planta baixa de l’antic Ajuntament. La manca d’accessibilitat a la primera planta ha fet que, per l’assistència d’un veí amb mobilitat reduïda, Joan Ferrer, s’hagués de canviar de sala. Això ha estat només la primera referència a l’accessibilitat perquè durant el transcurs de la trobada ell mateix i altres veïnes han explicat que els carrers de la part posterior de l’estació (el barri del Pla de la Pagesa) tenen molts problemes per a les persones amb mobilitat reduïda. Voreres amb pals, que acaben de cop o amb rampes només a una banda del carrer són alguns dels exemples que obliguen a Ferrer i altres conciutadans a anar per la calçada.

Charo Díez, una altra veïna de la zona, també ha fet un repàs a la manca de manteniment d’algunes zones del barri, amb especial atenció al passeig de Valldoreix i el carrer Álvarez. Segons explica, hi ha voreres en mal estat, brutícia al voltant dels contenidors, arbres per podar, fulles seques acumulades durant mesos i passos de vianants poc visibles. També fa referència al pas del carrer dels safareigs per sota de la via com a espai poc il·luminat i, per tant, perillós especialment per a les dones joves que puguin passar de nit. El mateix carrer representa un problema pel canvi de rasant que redueix la visibilitat quan s’està al voltant. Altres veïns de la zona i representants de les entitats s’han sumat a les peticions de millora.

Segons Díez, ja havia fet aquesta petició a la presidenta del Consell de Barri, Mayte Pérez, a principis d’any i just ara fa un mes ho havia presentat als Ulls de la ciutat, encara sense resposta. Davant la falta d’acció, ha decidit acudir directament a l’òrgan de participació en què Pérez s’ha compromès a fer arribar els problemes apuntats a serveis urbans. Per a la veïna, veient també l’evolució dels projectes dels diners de lliure disposició, Pla de la Pagesa queda marginat al Consell de Barri ja que no s’hi recullen propostes. Si bé, els representants l’han animada a presentar propostes als pressupostos participatius de l’any vinent i a través de Marc Villoro, representant de l’Associació de Veïns del Centre-Estació, per als propers diners de lliure disposició. Tot i així, ha insistit que cal millorar la comunicació de l’òrgan.

El Consell, que ha estat molt concorregut en comparació a les darreres edicions, també ha servit per fer un repàs a l’aplicació dels diners de lliure disposició aprovats per a aquest any. Segueixen avançant sense impediments. La festa solidària serà similar a la de l’any anterior i les actuacions musicals de poesia i dansa es podran fer entre el setembre i l’octubre en el moment que es tingui la proposta de l’Ateneu, entre d’altres. La col·locació de nous bancs i la instal·lació de llums als passos de vianants del voltant de l’Escola Santa Isabel estan pendents de trobar la ubicació definitiva.

Pérez també ha anunciat que s’ha parlat amb l’empresa concessionària de l’aparcament de Can Quitèria perquè torni a obrir les 24 hores al dia, una mesura que hauria d’aplicar després de l’estiu; que es farà una limitació horària per al pas de bicicletes als carrers de vianants principals, i que es canviarà el sistema de pilones que limita l’accés de vehicles al centre pel reconeixement de la matrícula. El darrer Consell de Barri abans de les vacances d’estiu també ha servit per designar el representant al Consell de Seguretat Municipal, que serà Marc Villoro.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article