650.000€ per rehabilitar la Masia de Can Quitèria

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Façana de la Masia tal com es troba actualment. Foto: Jordi Pascual

 

L'Agutzil fa saber que...

 

Publicat el 21 de juliol al portal de Contractació Pública de la Generalitat tot i que aprovat per junta de govern el dia 14 i comunicat als mitjans de comunicació ben entrat el mes d'agost, la Masia de Can Quitèria, un dels edificis més emblemàtics del centre de la ciutat, serà rehabilitada amb la finalitat d'acollir el Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil. Les obres s'han adjudicat mitjançant un concurs públic a l'empresa barcelonina Urcotex Inmobiliaria SL, d'entre 10 ofertes. El cost de les obres és de 650.000€ amb IVA segons el portal de la Generalitat.

 

D'aquests 650.000€ uns 614.000€ (amb IVA) són per l'execució d'obres. Aquesta és la xifra que inicialment havia comunicat l'Ajuntament als mitjans de comunicació com el total de la partida. Explicaven a elCugatenc, després de preguntar per què les quantitats no encaixaven entre la nota de premsa i la informació pública al portal de la Generalitat, que aquest ball de xifres era fruit d'un error en la transmissió de la informació entre l'àrea de l'Ajuntament corresponent i el gabinet de comunicació.

 

Finalment, l'àrea de comunicació de l'Ajuntament va rectificar i va situar la xifra total en 650.000€ tal com figura a la proposta de resolució del procediment d'adjudicació aprovada finalment en junta de govern el 14 de juliol amb la firma del tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet. A aquest document s'explica que l'empresa rebrà 537.190'08€ (sense IVA) d'una partida de 650.000 (dividida en dos imports de 629.278'69 i 29.721'31€ respectivament). Dels diners destinats a l'empresa (sense IVA) 29.843'89 corresponen a la redacció del projecte bàsic i executiu i 507.346'19 a l'execució de les obres.

 

Les obres començaran a final d'any i s'allargaran 12 mesos. L'arquitecte és Xavier Guitar que, a l'igual que l'empresa, té experiència en obres a edificis patrimonials. Urcotex Inmobiliaria SL destacava sobre les altres empreses (dos punts per sobre de la segona empresa) per fer una anàlisi més exhaustiva de la situació de l'edifici amb el manteniment de l'escala de volta catalana, la incorporació d'un ascensor i un aprofitament alternatiu de la galeria de la planta superior per tal que es pugui obrir o tancar segons es precisi.

 

El moment no ha agradat a ERC-MES que, a través d'un comunicat de premsa, critica falta de transparència del govern municipal per anunciar l'adjudicació en ple mes d'agost. Aprofiten el comunicat per criticar la falta de diàleg entre govern i oposició explicant una mancança absoluta d'informació pel que fa el projecte de la Masia de Can Quitèria i l'acord amb la família de l'artista. Recorden, també, que falten espais per a agrupacions i associacions i reclamen l'Hotel d'Entitats.

 

De fet, la rehabilitació de la Masia de Can Quitèria per ubicar el Centre Grau-Garriga porta cua. Ja al mes de febrer, quan l'equip de govern de l'anterior legislatura va fer pública la idea d'aprofitar aquest espai per fer un museu d'art tèxtil, ICV-EUiA va criticar el que considerava un anunci precipitat ja que encara no se sabia si la família cediria l'obra ni tampoc el cost de manteniment de l'espai. En aquell mateix moment la CUP va demanar que l'espai es destinés a entitats. El PP, per la seva banda, va demanar un any abans la venda de l'espai tot i que el Ple ho va rebutjar.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article