Arranjament del clavegueram al centre, sense solució a la Riera Saladrigues

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La Riera Saladrigues al seu pas pel Carrer Albercoc a La Floresta. Foto: Jordi Pascual

 

El dilluns 17 d'agost començaven les obres d'arranjament del clavegueram de la ciutat al seu pas per Quatre Cantons. Això afecta a la mobilitat amb l'eliminació d'un carril del carrer Francesc Moragas des de la cruïlla amb Rambla del Celler. Aquesta actuació té una durada de dos mesos, segons explica l'Ajuntament de Sant Cugat en un comunicat de premsa, i un pressupost de 84.983'82€. L'empresa barcelonina especialitzada en obra pública Voracys és l'encarregada de fer l'actuació.

 

Mentrestant, un altre punt de la ciutat que precisa d'un arranjament de clavegueram es manté al marge. Es tracta de la Riera Saladrigues, un curs intermitent d'aigua que va de La Floresta a la Riera de Sant Cugat creuant la ciutat per sota un cop arriba al Club de Golf. Tal com explicàvem a aquest mitjà de comunicació, el clavegueram que passa just per sota del llit de la riera acostuma a brollar cada cop que plou amb intensitat fent que la llera s'ompli d'aigües fecals.

 

Els veïns de la zona fa gairebé dos anys que sofreixen els efectes d'aquesta instal·lació i, abans de l'estiu, van reprendre les reivindicacions perquè s'adopti una solució. Llavors, l'equip de govern explicava que es tracta d'una afectació molt cara i complexa, com totes les de clavegueram, i que ja busquen la forma de finançament per poder-la efectuar. Fins el moment no hi ha pla concret i la Riera Saladrigues continua portant aigües fecals quan el clavegueram brolla.

 

Davant aquesta situació d'immobilisme, almenys fins el moment, els veïns de La Floresta recomanen enviar queixes a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) cada cop que hi hagi una incidència a la zona. Arran de la comunicació a l'ACA, acudeixen uns tècnics que poden formalitzar una denúncia per portar una solució. Expliquen que si la queixa és reiterada pot ser més efectiva i, per això, demanen fer referència al número de registre de la primera queixa que es va presentar, el 3134097.

 

A banda de les accions a l'ACA, Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC a l'EMD de Valldoreix, ha fet una reclamació a la qual espera adhesions. A més, explica que tractarà de tenir una moció de suport per al proper Ple de la Junta de Veïns de Valldoreix ja que la riera també transcorre per la Vila.

 

A l'espera d'una solució a la Riera Saladrigues, l'Ajuntament comunica que les obres de clavegueram als Quatre Cantons acabaran just a temps per a l'inici de la construcció de l'edifici d'habitatge protegit que anirà ubicat a l'antiga benzinera Gríful. Aquesta actuació s'inclou a fins del projecte Ets el centre que pretén dinamitzar comercialment, social i cultural el centre de la ciutat.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article